Slovenija
36 ogledov

Ram Invest na črni listi

Pahor med razpravo o interpelaciji zoper Kresalovo. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Podjetje Igorja Jurija Pogačarja Ram Invest se je znašlo na črni listi podjetij, ki ne smejo sodelovati z vlado. S tem je premier Pahor uresničil svojo napoved.

Ker lastnik Ram Investa Igor Jurij Pogačar ni dovolil popolnega razkritja pogodbe, ki jo je z notranjim ministrstvom sklenil glede najema prostorov za Nacionalni preiskovalni urad, se je od danes tudi uradno znašel na črni listi. To je po seji vlade naznanil premier Borut Pahor.

 

Ministrstvo za notranje zadeve ne bo zahtevalo vpogled v novo pogodbo o lizingu Igorja Pogačarja, saj za to naj ne bi imelo pravnega interesa, so poročali na Pop TV.

Kot je znano, je ta ukrep premier napovedal po razpravi o interpelaciji zoper ministrico Katarino Kresal. Takrat je ocenil da, ker Pogačar ni dovolil popolnega razkritja pogodbe, ministrica in s tem celotna vlada in mogla stoodstotno dokazati, da je vse potekalo po pravilih. "Ranjen je bil naš politični interes, to je, da ima parlament zaupanje v odločitve vlade," je po interpelaciji izjavil Pahor. "Gospod Pogačar se je odločil, da pogodbe ne bo razkril javnosti in s tem ministrici ne da možnosti, da potrdi svoje navedbe."

 

Pahor je še potrdil, da v zvezi s primerom poteka preiskava in da bo javnost o njenih izsledkih obveščena takoj, ko bo končana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.