Slovenija
46 ogledov

Ramić iz pripora, Škoberne še ne

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Sodišče. Čehajić želi sojenje južno od Trojan, Ramić prost.

Sodnica Okrožnega sodišča v Celju Marjana Topolovec Dolinšek ni mogla začeti sojenja zoper Esada Čehajića, ki mu obtožnica očita posredovanje pri prostituciji.

Čehajić, zaradi katerega je v priporu celjski okrožni sodnik Milko Škoberne, medtem ko sta bila Marjan Salobir in Esad Ramić – osumljena posredovanja pri jemanju podkupnine – izpuščena (Ramić zvečer, ko so bile zaslišane vse priče, na katere bi lahko vplival), je zahteval sojenje "na drugi strani Trojan", češ da mu v Celju ne morejo zagotoviti objektivnega sojenja.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Posnel je pogovore

Čehajić je podrobno razložil, čemu želi prenos pristojnosti. "Od leta 1994 je bilo proti meni veliko montiranih kazenskih postopkov z namenom, da me uničijo," je sodnici dejal Čehajić in dodal, da je od konca decembra, potem ko je že podal kazenske ovadbe ter obvestil najmanj deset ustanov in 15 medijev, posnel pogovore s Škobernetom, Ramićem, Salobirjem in enim tožilcem.

Med drugim naj bi mu Škoberne v zadnjem, poldrugo uro dolgem pogovoru razlagal, kako so mu vse "naštimali", kako so se prodajale njegove nepremičnine in druge podrobnosti.

Zato predlagam, da se tudi dokazi, ki so v Škobernetovem spisu, uporabijo v mojem spisu," je dejal Čehajić. Sojenje je prestavljeno za nedoločen čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.