Slovenija
166 ogledov

Rangusova predala boj za stolček

učenci Šentjernej Jerca Božič Kranjec
Ravnateljstvo. Po enem letu kljub štirim kandidatom novo neuspelo imenovanje. zaplet na svetu šole.

Zgodba z neuspelim imenovanjem ravnatelja ali ravnateljice osnovne šole (OŠ) se je po enem letu ponovila. Svet šole je prejel štiri kandidature, a tik pred glasovanjem je nekdanja ravnateljica Viktorija Rangus, kot nam je potrdila, od kandidature odstopila, nihče od preostalih treh pa ni dobil potrebne večine.

Župan je nejevoljen

Župan Franc Hudoklin je, kot je dejal, razočaran in prepričan, da je takšen epilog postopka dobro zrežiran scenarij. Kot nam je povedala Slavica Jordan, predsednica sveta šole, je od devetih prisotnih pet članov glasovalo za Renato Zupanc Grom, sedanjo vršilko dolžnosti (v. d.) ravnateljice, en glas je prejela Petra Atteya Fabiani z Vrhnike, trije glasovi pa so bili neveljavni. Poleg naštetih je za ravnatelja kandidiral Damir Markovič iz Ljubljane.

Zupanc Gromova je sicer prejela podporo sveta staršev in občinskega sveta, ki Rangusove nista podprla, pri glasovanju kolektiva pa je Rangusovo premagala za dva glasova, a ta mnenja so za svet šole nezavezujoča.

Kmalu nov razpis

Zupanc Gromovi se mandat v. d. ravnateljice izteče 9. septembra. "Do takrat je časa za izvedbo novega izbora dovolj," je poudaril Hudoklin in dodal: "Želim, da naša šola dobi ravnatelja ali ravnateljico, saj takšni zapleti okoli imenovanja mečejo slabo luč tako na šolo kot na občino, ustanoviteljico šole." Jordanova je sicer za prihodnji mesec že napovedala objavo novega razpisa. Rangusova pa, kot kaže, še ni rekla zadnje besede, saj nam v pogovoru ni zanikala, da ne bo na novem razpisu znova kandidirala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.