Slovenija
30 ogledov

Rašomonijada na desni

Janez Janša Boštjan Tacol
Kaj so sploh uskladili na desnici? Trije viri, tri resnice.

Zmeda je tudi na desni. Sinoči nam je prvi vir blizu desnosredinski koaliciji dejal, da je koalicijska pogodba že parafirana in da naj bi jo parafiral celo tudi DeSuS. Po njegovih besedah je pripravljen tudi predlog kar 50 poslancev, ki naj bi že v četrtek vložili v parlamentu predlog za novega mandatarja. Sodeč po njegovih izjavah naj bi bil to Janez Janša.

Večinska pobuda?

A drugi vir iz druge stranke blizu tej koaliciji je potrdil le parafe SDS, NSi, SLS in Virantove liste, ne pa parafa stranke DeSUS. Naj bi pa vključili v pogodbo vseh pet zahtev stranke DeSUS. O pobudi 50 poslancev je dejal, da ne ve nič o tem in da je za to še prezgodaj, ker morajo predlog koalicijske pogodbe potrditi še strankarski odbori. Menil je celo, da ni izključeno, da ob pat poziciji dobimo celo tretjega mandatarja. Da le ne bi bilo predčasnih volitev.

"Vesela Milka"

No, tretji vir iz tretje stranke blizu te koalicije pa je ponovil, da DeSUS sploh ni bil zraven. Dogovorjeno naj bi bilo, da se pogodba natančne prebere in da je odprta za pripombe. Na opombo, da naj bi Ljudmila Novak iz NSi potrdila parafiranje pogodbe, pa je tretji vir odgovoril: "Milka je pač preveč vesela in se ji mudi. Pa iluzijo ima, da je že vse zmenjeno."

Komentarjev 4
  • tralala 12:46 11.januar 2012.

    Ne bodi nesramen! Ona lahko tudi štrika in kvačka!

  • s11 11:17 11.januar 2012.

    Vse kar je iz članka jasno je, da so vaši viri eno figo vredni.

  • ZasekaMož 10:12 11.januar 2012.

    Mene je kar strah, ko vidim nasmejano Milko.