Slovenija
1545 ogledov

Ravnatelj mariborske srednje šole storil samomor

Spolni škandal v Mariboru. Po naših zanesljivih informacijah je ravnatelj mariborske srednje šole storil samomor.

Ravnatelj je širši javnosti postal znan po tem, ko je po spletu zaokrožil video, ki naj bi ga posnel dijak in ga domnevno prikazuje med spolnim odnosom z učiteljico matematike. Posnetek je v javnosti sprožil debato o spornosti takšnega ravnanja v šoli, a tudi o dopustnosti poseganja v intimo posameznikov.

Ravnatelj in učiteljica sta takoj po objavi zagotavljala, da nista osebi na posnetku, a sta kljub temu nemudoma podala prijavo zaradi domnevno nedovoljenega snemanja.

Policija o samomoru ne daje izjav. Kot nam je po telefonu povedal tiskovni predstavnik policije Miran Šadl, informacij o samomorih nikoli ne komentirajo.

Na to, da se lahko spletno nadlegovanje konča tragično, je v pogovoru za naš medij izpostavila nekdanja informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar. "Če bomo začeli tako, me zelo skrbi. To je spletno nadlegovanje, ponavadi sicer to delajo otroci otrokom. Na Norveškem je en fant naredil samomor, ker so ga sošolci snemali in objavljali posnetke, polili so ga na primer po genitalijah in trdili, da se je polulal," je povedala in dodala: "Šokirana sem. To je nedopustno in nezakonito slikovno snemanje in to je hudo kaznivo dejanje, podobnega primera pri nas se ne spomnim. Je pa vprašanje, kako bo mogoče najti tistega, ki je to posnel. /.../ Čeprav se je to zgodilo v šoli, ki sicer ni domača kopalnica ali spalnica, spada to v prvi krog zasebnosti, drugače bi bilo le, če bi to počela na glavnem trgu. Kabinet ali ravnateljeva pisarna ni javen kraj v smislu, da bi lahko tja postavili kamero in snemali vse, kar se tam počne. Če bi bila ravnatelj, bi od medijev zahtevala umik teh fotografij in od You tuba ter drugih portalov umik posnetkov, je pa to zelo problematično, ker ima dostop do računa le tisti, ki je zadevo objavil.“

Več o tem tukaj.

Iz pietete do pokojnika smo izklopili možnost komentiranja.