Slovenija
32 ogledov

Ravnatelj ravnal koruptivno

Protikorupcijska komisija Anže Petkovšek
Ravnatelj Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana je z zaposlitvijo brata in bratove izvenzakonske partnerice kršil zakon o integriteti in preprečevanju korupcije.

Milan Matjašec je kot ravnatelj Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana za določen čas zaposlil brata in bratovo izvenzakonsko partnerico. Ker se ob tem ni izključil iz postopkov, je kršil določila Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK), ki nalaga dolžno ravnanje v primeru, ko se uradna oseba znajde v nasprotju interesov.

Komisija Matjašcu očita, da je s tem kršil dolžno ravnanje, zaposlitvi pa da po 4. členu ZIntPK ustrezata opredelitvi korupcije.

Izpolnjeval je pogoje

V odgovoru komisiji je Matjašec zapisal, da je večina prijavljenih za mesto računovodje, ki ga je zasedel njegov brat Kristijan, izpolnjevala pogoje in da so imeli vsi približno enake kvalitete. Trdi, da je izbrani kandidat izpolnjeval vse pogoje, postopek pa da je bil voden v skladu z zakonom o delovnih razmerjih.

Prav tako je vse pogoje za zaposlitev izpolnjevala bratova partnerica Sanja Balon, trdi Matjašec in dodaja, da njena zaposlitev ni vplivala na učno-vzgojni proces ter da je prav zaradi nje ta potekal nemoteno.

Matjašca je sicer 26. junija razrešil Svet javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ, vendar, tako pravi sam, iz drugih razlogov. O primeru bo zdaj odločal inšpektorat za delo.

Komentarjev 3
  • privat 19:54 06.december 2012.

    in kaj ždaj?? Verjetno mu plača se poveča temu ravnatelju?? AH kaj prašam ..taka so pravila v Sloveniji!!!!!!!!!!!!!

  • feferon 17:42 06.december 2012.

    Če ni tožnika ni sodnika.Zasujte protikorupcijsko komisijo z vsemi sinovi in hčerami, za katere se ve, da so prišli do službe po vezah!

  • Veteran 20:49 18.november 2012.

    Če bi bila ta komisija dosledna za vse enako bi bilo lepo, vendar ni in celo ima pravico ovaditi tistega, ki se z njihovo odločitvijo ne strinja - to pa je višek demokracije!???