Slovenija
38 ogledov

Ravnatelj se je zavil v molk

“Prejeli smo kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja šikaniranja na delovn Žurnal24 main
(Ne)zaupnica ravnatelju. Seja sveta zavoda šole je odpadla.

Že nekaj dni razburja zgodba iz ene od mariborskih višjih šol. Eden izmed tamkajšnjih zaposlenih je namreč pred dnevi zoper ravnatelja vložil kazensko ovadbo zaradi šikaniranja na delovnem mestu. V nekem dogodku naj bi ga želel tudi poljubiti.

Seja je odpadla
Ravnatelj je že odstopil, ni pa dal odpovedi delovnega razmerja. Včeraj je bila predvidena seja sveta zavoda šole, kjer naj bi odločali o tem, ali bo ravnatelj dobil nezaupnico, a je odpadla. O njegovi odstopni izjavi bo svet zavoda odločal v sredo prihodnji teden. “Ta gospod ima očitno zelo močne zveze,” je prestavitev seje komentiral mariborski odvetnik Viktor Osim, ki je za svojo stranko vložil kazensko ovadbo. “Mobing se je začel letošnje šolsko leto in je trajal več kot dva meseca. Tako resno, da je moj klient zdaj v bolniškem staležu,” je pojasnil.

Na šoli prestrašeni
Na dotični šoli naj bi bil prestrašen predvsem ženski del kolektiva, večina zaposlenih pa se je menda že opredelila proti ravnatelju. “Vsi postopki tečejo v skladu z zakonodajo in navodili ministrstva za šolstvo in šport,” so na šoli zapisali v sporočilu za javnost. Ravnatelj, ki že nekaj dni ni prisoten na delovnem mestu, se je zavil v molk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.