Slovenija
170 ogledov

Ravnateljica grozi s tožbami

slovenija 02.07.13. Dolenjska, Sentjernej, Viktorija Rangus, ravnateljica OS Sen Jerca Božič Kranjec
Boj za stolček. Zapleti z imenovanjem dosegli vrhunec. Ministrstvo molči.

Na Osnovni šoli (OŠ) Šentjernej je včeraj, kot nam je v pogovoru potrdila ravnateljica Viktorija Rangus, potekalo glasovanje o odpoklicu petih članov sveta šole, predstavnikov zaposlenih, potem ko je ta svet na glasovanju za ravnateljico šole podprl Tadejo Strmole in ne zdajšnje Rangusove. Kakšen je bil izid glasovanja, nam od Rangusove ni uspelo izvedeti, Zdenka Krošl, predsednica sveta šole, pa se na naše telefonske klice ni odzvala.

Informacije skrivajo

"Zakon pravi, da lahko informacije javnosti daje le ravnatelj; po uradni poti jih torej ne boste dobili, tiste zaposlene, ki vam jih dajejo, pa bom sodno preganjala," nam je dejala Rangusova.

Krošlovo smo želeli povprašati tudi, kaj so večer pred tem na seji sklenili še stari člani sveta šole, ki so se sešli na podlagi zbranih podpisov in ne sklica predsednice. Kot nam je povedala Katarina Krek Hudoklin, predstavnica staršev v svetu šole, so se na omenjeni seji sešli, da bi, potem ko po pretečenem roku mnenja ministra niso prejeli, znova glasovali o ravnateljici. Po seji se tudi Krek Hudoklinova na naše klice ni več odzvala. Neuradno smo izvedeli, da je svet šole prav tako kot ob prvem glasovanju podprl Strmoletovo.

Mnenja ministra ni

Na ministrstvu za izobraževanje so nam na vprašanja v zvezi s potekom imenovanja ravnateljice odgovorili le, da so s problematiko seznanjeni, rešitve pa naj bi še proučevali. Potrdili so tudi, da mnenja ministra o imenovanju Strmoletove na OŠ Šentjernej niso prejeli. O zamenjavi članov sveta šole, medtem ko poteka postopek imenovanja ravnateljice, pa so dejali, da to ni običajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.