Slovenija
39291 ogledov

Ravnateljica ustrahovala otroke, zaposlene zmerjala s kurbami

Vrtec
Sodišče ravnateljico spoznalo za krivo.

Okrajno sodišče v Kopru je nekdanjo ravnateljico osnovne šole Dante Alighieri Simono Angelini spoznalo za krivo žaljenja, zmerjanja in poniževanja ter ji naložilo tri tisoč evrov kazni, poročajo Primorske novice. 

Razrešena z mesta ravnateljice

Nekdanja ravnateljica osnovne šole z italijanskim učnim jezikom Dante Alighieri Izola, v okviru katere deluje tudi vrtec L'aquilone, je oktobra predlani morala zapustiti ravnateljsko emsto na katerem je bila osem let. Tožbo zoper svojega delodajalca, ki jo je vložila zaradi razrešitve, je izgubila. ga je tožila, ker je morala zapustiti ravnateljsko mesto.

Angelinijeva je bila razrešena zaradi kršitev na področju zaposlovanja in študentskega dela, mobinga, (ne)sprejetja ukrepov za varovanje dostojanstva delavcev, kršitev delovnega časa zaposlenih, kršitev v zvezi z delom delavke s skrajšanim delovnim časom, očitkov kršitev uredbe GDPR in vmešavanja v delo sveta zavoda, očitkov po sklepu inšpektorata za šolstvo in šport, očitkov v zvezi z razporejanjem presežkov prihodkov.

Številne delovnopravne kršitve

Delovno sodišče je nato ugotovilo, da je v zadnjem mandatu storila več kršitev. Leta 2018 se ni v celoti izločila iz dogovarjanja o študentskem delu hčere v vrtcu. Brez javnega razpisa je za nedoločen čas zaposlila svetovalno delavko. Kršila je dostojanstvo in ovirala sindikalno delo sindikalne zaupnice.

Zaposlene zmerjala s kurbami, otroke z Bosančki, Italijančki in Rusi

Kot so pričali zaposleni, jih je v italijanščini zmerjala s kurbami in drugimi psovkami. Izmišljevala naj bi si ljubezenske afere med zaposlenimi ter poizvedovala o njihovem osebnem življenju. Nesramna naj bi bila tudi do staršev otrok in otrok. "Ustrahovala jih je, jih zmerjala z Bosančki, Italijančki, Rusi," je pričal član sveta zavoda. Angelinijeva je od novembra 2019 zaposlena na delovnem mestu učiteljica razredničarka v podaljšanem bivanju na isti šoli. 

Fotografija je simbolna. 

Komentarjev 11
  • rd2dmk2 09:03 06.julij 2022.

    hm.. želiš se zaposliti na DARSU za vzdrževalca cest in moraš predložiti papirje o nekaznovanju. greš za trgovca isto. ko pa delaš z otroci al pa si šef ljudi pa .. kot kaže lahko še bič nabaviš pa užgi po ...prikaži večpo "volu". ta ne bi smela v šolo pridet niti po svojga otroka, kaj šele da kaj uči.

  • Avatar luckyss
    luckyss 05:57 06.julij 2022.

    Morda pa je hotela narediti red med razpuščeno brezjajčno bando, ki se dandanes imenujejo učitelji....Pa so se kolektivno spravili nadnjo...?!...Takšni člančiči gotovo niso merodajni, so pa dobri za sproščanje lastnih frustracij ;))

  • eminenca 18:11 05.julij 2022.

    ravnatelj načeloma nima opravka z učenci, razen če gre za kakšne kršitve, se pravi osebni nivo ... tole , da bi pa kar vsevprek nekdo kao "zmerjal" učence ... no to pa res mislim, da je fake zgodba ... ob ...prikaži več kakšni priložnosti se zberejo učenci in ravnatelj, mogoče ko se slikajo ali ko je recimo zakluček šolskega leta ... kot večino člankov tukaj gor, je tudi ta, tako zelo "naštrikan", premalo je referenc, ok , lahko da je blo tako, ampak spet en članek za v blatni dol , vukojebino