Slovenija
24 ogledov

Ravs iz trgovine na sodišču

Celjski župan Bojan Šrot ne želi pristati na zahtevo KZS in plačati 720.000 evro Žurnal24 main
Tožba. Perčič Šrotu očita, da ga je klofnil, on pa mu je udarec vrnil.

Celjski župan Bojan Šrot se je včeraj znova znašel na sodišču. Obtožnica mu očita povzročitev lahke telesne poškodbe, a župan krivdo zavrača.

Samo blagajničarka
Priče. Čeprav naj bi bilo v trgovini v času spora med Šrotom in Perčičem še nekaj ljudi, je bila kot edina priča na sodišče vabljena Jasminka Trimovska, takratna blagajničarka. Ta se spomni prerivanja, ne pa tudi tega, kdo je prepir začel.

Gre za spor, ki se je med županom in Ladislavom Perčičem, nekdanjim črkoslikarjem, vnel septembra leta 2007 v Mercatorjevi trgovini na Polulah. Takrat naj bi začel Perčič župana, ki je stal pri blagajni, glasno zmerjati, Šrot pa naj bi ga od sebe odrinil, pri tem pa je Perčič župana tudi brcnil. Perčič, ki je vložil zasebno tožbo, trdi, da mu je župan prvi primazal klofuto, on pa mu jo je nemudoma vrnil. Prepir sta nadaljevala zunaj trgovine, Perčič pa je župana ovadil, saj naj bi mu ta z udarcem poškodoval ušesni bobnič.

Nadaljevanje julija
Sodnica Saša Kovačič ni imela lahkega dela, saj je morala tožnika med obravnavo večkrat opozoriti, naj ne žali obtoženca. Sojenje se bo nadaljevalo julija, do takrat pa mora medicinski izvedenec dopolniti mnenje o poškodbi, ki bi lahko bila tudi posledica vnetja ušesa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.