Slovenija
16 ogledov

Razbarvano olje prodajali kot dizel

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Preiskovalna akcija. Sumljivo poslovanje bencinskega servisa BB Tezno. Trije pridržani.

Maribor. V včerajšnji preiskovalni akciji mariborskih policistov in kriminalistov so bili pridržani trije ljudje. Sumijo jih davčne zatajitve in pranja denarja v hudodelski združbi pri trgovanju z naftnimi derivati. Po naših informacijah naj bi šlo za poslovanje bencinskega servisa BB na Teznem v Mariboru, ki naj bi ga dosedanji lastnik Indeme v stečaju Borut Breznik dal v najem podjetju Platron v lasti Milana Frasa.

30 centov zaslužka na liter?

Hudodelska združba je osumljena, da naj bi prav v povezavi z najemnikom bencinskega servisa z odvzemom indikatorja razbarvala kurilno olje in ga nato dražje prodajala kot dizelsko gorivo. Koliko časa naj bi to počeli in koliko litrov razbarvanega olja so prodali, za zdaj ni znano. Bi pa po trenutnih maloprodajnih cenah za razliko v ceni med obema derivatoma samo pri litru zaslužili dobrih 30 centov.

Grozi jim 12 let zapora
Policisti so sicer včeraj v sodelovanju s carinsko upravo opravili preiskave na 12 lokacijah, tako pri fizičnih kot pravnih osebah. Hišne preiskave so opravili v šestih objektih in šestih vozilih. Ali so pridržali tudi lastnika in najemnika bencinskega servisa, ni znano, nobenega od njiju pa nam včeraj ni uspelo priklicati. Ne ve se še niti, kdaj bo preiskava končana in kako dolgo bodo osumljeni ostali v pridržanju, saj tako tožilstvo kot policija o podrobnostih molčita. V naslednjih dneh se bo sicer nadaljeval pregled zasežene dokumentacije ter drugih pridobljenih predmetov in podatkov pri izvajanju preiskav. Če se bo sum kaznivih dejanj potrdil, pa glavnim akterjem grozi 12-letna zaporna kazen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.