Slovenija
18 ogledov

Razdelili bodo šolske potrebščine

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
V ponedeljek bodo otrokom staršev, ki so v Prevent Globalu izgubili službo, razdelili šolske potrebščine. Slednje sta v sodelovanju z nacionalnim radijem zbirala Rdeči križ in Karitas.

V humanitarni akciji, ki je na Koroškem potekala 12. avgusta, sta humanitarni organizaciji zbrali 11.000 zvezkov, 380 nahrbtnikov, 400 peresnic, 900 paketov barvic in sedem vrečk ostalih potrebščin.

Zbrali sta tudi 3200 evrov za nakup šolskih potrebščin, je pojasnila strokovna sodelavka slovenjgraškega območnega združenja Rdečega križa Renata Koren.

Šolske potrebščine bodo razdelili med vse delavce Preventa, ki imajo šoloobvezne otroke in dijake. Na Rdečem križu ocenjujejo, da je teh otrok med 700 in 800. Za vsakega otroka bodo pripravili 12 zvezkov in barvice ter svinčnike.

Otroci, ki še potrebujejo šolsko torbo in peresnico, bodo prejeli tudi to. Z razdeljevanjem bodo začeli v ponedeljek na območnih združenjih Rdečega križa in Karitasa na Ravnah na Koroškem, v Radljah ob Dravi, Dravogradu in Slovenj Gradcu.

V okviru akcije, poimenovane Pomagajmo delavcem Preventa, sta humanitarni organizaciji zbrali tudi za 13.000 evrov finančnih donacij. Na željo donatorjev bodo s temi sredstvi pomagali 130 družinam pri nakupu učbenikov.

"Zavedamo se, da je stiska vseh delavcev, ki so ostali brez zaposlitve velika, vendar so sredstva omejena, zato bomo z denarjem pomagali družinam, ki so med vsemi še najbolj v stiski," pojasnjuje Korenova in dodaja, da bodo z delitvijo denarne pomoči začeli takoj, ko bodo donirana sredstva tudi prejeli.

Ob stečaju podjetij Prevent Global in Prevent Avtomobilski deli je delo izgubilo 1260 zaposlenih, od tega večina na Koroškem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.