Slovenija
9635 ogledov

Razglasili oranžni alarm

Veter
Prehod fronte s seboj prinaša nevšečnosti. Vremenoslovci so že razglasili oranžni alarm.

Oranžni alarm so razglasili za soboto, in sicer za območje jugozahodne Slovenije. Pričakujejo, da se bodo najvišje hitrosti vetra gibale od 100 do 120 kilometrov na uro. 

Na Arsu prebivalcem tega območja svetujejo, da poskrbijo za lastno varnost in se ob morebitnem gibanju na prostem izogibajo nevarnih mest. Priporočajo, da se ljudje zadržujejo v varnih, zaprtih prostorih. 

opozorilo oranžni alarm | Avtor: Meteo.si Meteo.si

Veter se bo začel krepiti že danes popoldne. Danes bo na zahodu delno jasno, drugje pa zmerno oblačno. Popoldne in zvečer ni izključena kakšna ploha. Temperature se bodo gibale od 10 do 15, na Goriškem in v vipavski dolini pa do 18 stopinj Celzija. 

Sobota bo občutno hladnejša. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, na Primorskem okoli 1, najvišje dnevne od 1 do 4, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija. Sobota bo pretežno jasna in vetrovna, na Primorskem bo, kot že rečeno, pihala zmerna do močna burja. 

Kako kaže prihodnji teden?

V nedeljo bo sončno, veter pa bo slabel. V ponedeljek bo večinoma sončno, čez dan pa bo znova topleje. 

Od ponedeljka dalje bo nad naše kraje spet dotekal toplejši zrak. Do sobote bo prevladovalo sončno vreme, od petka naprej pa bo v zahodni polovici države bolj oblačno. V petek nas lahko doseže manjša ohladitev. 

napoved | Avtor: Meteo.si Meteo.si

Komentarjev 4
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 11:40 22.februar 2019.

    to je pravi alarm z arsa;;; Opozorila V petek popoldne bo na severovzhodu zapihal močan severovzhodni veter, ki bo predvsem v nekoliko višjih legah v sunkih presegal hitrost 70 km/h. Krepila se bo tudi burja na celotnem območju Primorske, ki ...prikaži več, ki bo najmočnejša v soboto zjutraj in dopoldne. Takrat bodo najmočnejši sunki od 100 do okoli 140 km/h.

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 10:43 22.februar 2019.

    Maš prav ampak na seve vzhodu in ne na jugozahodu, novinar ki nimajo niti gram pameti

  • matermila 08:53 22.februar 2019.

    Odpri ALADIN(arso) in klikni na opozorila,tam so alarmi.