Slovenija
50 ogledov

Razgrajajo pred vrati

"Če bi Snack bar zaprli šele, ko bi se izpraznil, gostje moteče zabave ne bi nad Žurnal24 main
Snack bar. Hrup krati spanec gostom hotela Žusterna in stanovalcem.

“Že nekaj let smo redni gostje hotela Žusterna, vendar tolikšnega hrupa kot letos ne pomnim. Če že lokal zapirajo šele ob tretji uri, naj ga zaprejo in dajo mir, a so med pospravljanjem ropotali s steklenicami, nato pa še sesali, da o razgrajanju gostov, ki so zabavo nadaljevali pred vrati lokala, ne govorim,” nam je povedal bralec Vlado Marot, ki je bil v hotelu gost prejšnji konec tedna. V sosednjih sobah so bile, kot je poudaril, predvsem družine z majhnimi otroki.

Popivanje nadaljujejo zunaj
Aleksander Volaš, direktor hotela, je potrdil, da gostje potarnajo zaradi hrupa. “Primerneje bi bilo, da bi bil lokal odprt do 23. ali 24. ure,” pravi Volaš, ki pa pri pristojnih še ni posredoval.

6. do 23. ure je redni obratovalni čas barov v MOK, ki pa se s soglasjem lahko podaljša do največ četrte ure.

Sebastjan Vežnaver, direktor družbe Moj lord, ki je najemnik lokala župana Borisa Popoviča, o skrajšanju obratovalnega časa ne razmišlja. Nasprotno. Meni, da bi bilo stanje boljše, če gostov ob tretji uri zjutraj ne bi metali ven, ker potem popivanje nadaljujejo zunaj in so za okoliške stanovalce in goste hotela še bolj moteči. “Ker nismo zaprli točno ob treh, smo že bili kaznovani. Prav tako, če smo poklicali policijo. Gostje policistom namreč rečejo, da so se napili v baru, in potem plačamo kazen, ker smo pijačo točili vinjenim,” priznava 
Vežnaver.

Policistom dobro znan
Da pri Snack baru zaradi kaljenja miru pogosto posredujejo in izrečejo tudi globe, so nam potrdili na koprski policijski postaji, z mestne občine Koper pa so odgovorili, da o spremembi odloka o obratovalnem času lokalov še niso razmišljali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.