Slovenija
20 ogledov

Razjasnil je svoje stališče do sporazuma

Janez Janša (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Poslanec stranke Zares Franco Juri meni, da je sestanek Janše s tujimi veleposlaniki razblinil vse dvome glede stališča stranke SDS glede reševanja spora o meji s Hrvaško.

Sestanek je "razblinil vse dvome glede stališča SDS," meni poslanec Franco Juri. To stališče pa sedaj pozna tudi tuja diplomacija, je dodal in pripomnil, da je predstavitev Janeza Janše koristna tudi z vidika parlamentarne razprave o potrebni večini za ratifikacijo arbitražnega sporazuma. Dvotretjinska večina, za katero si prizadeva opozicija, je namreč potrebna zato, da prepreči sprejetje sporazuma in nadaljnje iskanje rešitve spora, je prepričan Juri.

To pa, meni Juri, "škoduje interesom obeh držav in Evropske unije."

Janša s štirimi veleposlaniki
Janša se je v petek ločeno sestal z veleposlaniki Nemčije, Velike Britanije, Španije in Brazilije. Pogovor je tekel o aktualnih vprašanj, povezanih z reševanjem posledic finančne in gospodarske krize ter zunanjepolitičnih izzivih.

Med drugim so govoril tudi o arbitražnem sporazumu. Janša je pri tem izrazil nestrinjanje s sporazumom, saj naj bi bil ta za Slovenijo slab, ker ne zagotavlja stika slovenskih teritorialnih voda z mednarodnim morjem.

Juri je pri tem izrazil dvom, da je Janši sogovornike uspelo prepričati, da je sporazum slab.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.