Slovenija
24 ogledov

Razkopane avtoceste

“Zapore na posameznih lokacijah so take, da zagotavljajo največjo možnost promet Žurnal24 main
Sanacija. Kje bodo letos možni večji zastoji zaradi obnovitvenih del na naših avtocestah?

Družba za avtoceste RS (Dars) bo predvidoma aprila začela večja obnovitvena dela na avtocesti. Izvajala se bodo tudi med glavno turistično sezono.

Kje bodo še zastoji?
Unec–Postojna. Začnejo okoli 15. avgusta, zaključijo v 30 dneh. Promet: po dveh pasovih v vsako smer. Slovenske Konjice–Dramlje. Dela na nadvozih Slovenske Konjice in Tepanje. Promet: po dveh zoženih pasovih 50 dni. Začnejo aprila. Arja vas–Vransko. Menjava več dilatacij, Dars termina ni navedel.

Tako bo denimo med Dramljami in Celjem od druge polovice julija, pa tudi še v avgustu promet potekal po dveh pasovih v eno smer in po enem pasu v drugo. Zastoji so možni, bo pa Dars lahko zaporo prilagajal, tako da bosta v bolj obremenjeno smer odprta dva pasova.

Najdaljša napovedana dela, o katerih so nas obvestili z Darsa, bodo predvidoma trajala dva meseca.

Stroški še niso znani

Ocene, za koliko evrov bodo obnovitvena dela olajšala Darsovo blagajno, še ni. “Zime še ni konec. Za ocene je še prezgodaj. Po koncu zime se pregleda stanje vozišč in določi vzdrževalne ukrepe,” so povedali na Darsu. Za sanacijo v sklopu rednih vzdrževalnih del (denimo manjša krpanja) je Dars pripravil okoli 1,4 milijona 
evrov.

Razmere na avtocestah je priporočljivo – še preden se odpravite na pot – preveriti na spletni strani Prometnoinformacijskega centra za državne ceste Promet.si.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.