Slovenija
94 ogledov

Razkošni timbilding NLB-jevcev

Jadrnica Shutterstock
NLB-jevci so se popeljali z jadrnicami, se lovili z gokarti ter pili in jedli. NLB: Dogodek je bil organiziran premišljeno in skromno.

Potem ko je včeraj odmevala novica, da je država na skupščini NLB namesto sklepa o 367 milijonov evrov visoki dokapitalizaciji sprejela sklep o polmilijardni, danes spletni portal Regionalobala.si razkriva, kako so zaposleni na NLB uživali na stroške družbe.

Veselili so se poslovni partnerji in zaposleni

Kot poroča omenjeni portal, so v soboto v eni izmed lucijskih gostiln opazili razposajeno druščino približno 50 ljudi, ki so nosili majčke z logotipom NLB. Po njihovi oceni je šlo za neke vrste timbilding. Ta se je začel z jutranjim jadranjem (najeli so štiri jadrnice), se nadaljeval z vožnjo gokartov in zaključil s hrano in pijačo.

"V podjetju NLB Leasing, d. o. o., smo res organizirali poslovni dogodek, in sicer srečanje s poslovnimi partnerji. Namen je bil utrjevanje sodelovanja z njimi. Takšno srečanje zahteva tudi udeležbo zaposlenih, ki sodelujejo z dotičnimi poslovnimi partnerji," so iz NLB-ja pojasnili za omenjeni portal.

Se zavedajo težkih časov?

Na vprašanje novinarja portala, ali se jim zdi primerno, da se izbranci in njihovi poslovni partnerji tako zabavajo ravno v času, ko bo že tako osušen državni proračun moral poskrbeti za njihovo dokapitalizacijo, pa so zapisali le, da je bil dogodek organiziran "premišljeno in skromno".

"Zavedamo se težkih časov in hkrati vemo, da so strateški partnerji vsake organizacije ključnega pomena za doseganje pozitivnih rezultatov, zato menimo, da je odnose z njimi treba negovati," so še pojasnili.

Pojasnilo: Dogodek smo organizirali za poslovne partnerje NLB Leasinga

Po objavi članka so se na nas obrnili iz NLB Leasinga in dodali nekaj pojasnil.

Opozorili so, da je dogodek organizirala NLB Leasing in ne NLB d. d., srečanje pa je bilo izjemno skromne narave in je vključevalo simbolično obdarovanje z majicami NLB Leasinga, vožjo z jadrnico v posesti poslovnega partnerja NLB Leasinga in skromno pogostitev. Dodali so, da je srečanje zahtevalo tudi udeležbo nekaterih zaposlenih NLB Leasinga, ki s poslovnimi partnerji dnevno sodejujejo.

"Organizirano je bilo na nedelovno soboto, udeleženci pa so za prihod na kraj dogodka uporabljali lasten prevoz in zanj tudi krili stroške. Povsem neutemeljena je navedba o hrani in pijači v izobilju, saj je bila pogostiitev, kot že omenjeno, zelo skromne narave," so pojasnili. 
 
Prav tako so zavrgli trditev, da so najeli štiri jadrnice. "Ena in edina jadrnica, ki jo omenjate, je v lasti stranke NLB Leasinga in jo je brezplačno ponudila v uporabo," zatrjujejo.  
 
Še enkrat so ponovili, da se zavedajo težkih časov in temu primerno znižujejo stroške na vseh ravneh. 

Komentarjev 36
  • domacin 23:33 12.junij 2013.

    Malo si poglejte na 8.40 min ....http://tvslo.si/predvajaj/tednik/ava2.169115685/malo si poglejte jahte in gokardi ......fujjjjjjj...!!!!!! BANDA LOPOVSKA

  • privat 21:09 12.junij 2013.

    nobenega ni sram ..samo zato ker je cilj naše države ustvariti le kopico bogatašev..za druge pa ni prostora v uspešni zgodbi!!..problem je še v tem ..ker tudi za njih ne bo dovolj prostora v ti lopovski navezi.

  • Senior 17:36 12.junij 2013.

    zic, si tam v službi, da take klobasaš?