Slovenija
8 ogledov

Razkošno za silvestrovo

Portoroški hotelirji za silvestrovo pričakujejo polno zasedene sobe. Žurnal24 main
Štiridnevni paket s silvestrsko večerjo vas bodo v petzvezdničnih hotelih v Portorožu stali od 450 evrov na posameznika.
˝Prenovljeni Palace, ne glede na verigo Kempinski, odpira novo obdobje za Portorož, a to še ne pomeni, da bodo najprestižnejši hotelski apartmaji za nekaj tisoč evrov na noč oddani več kot recimo desetkrat na leto,˝ meni Ivo Silič, dolgoletni direktor portoroškega turističnega združenja. Cene štiridnevnih novoletnih paketov (ob vključitvi silvestrske večerje) se v portoroških hotelih sicer začnejo pri 450 evrih na enega, nadaljujejo pa v ˝nebo˝. Za objavljeno ceno novoletnega bivanja v hotelu Kempinski Palace smo si pomagali z njihovo ponudbo na spletu, saj jim na naša vprašanja ni uspelo pravočasno odgovoriti.

 

Domačini pa v šotor

Lucija. ˝Dejstvo je, da je božič v Portorožu tradicionalno relativno slabo zaseden, od 27. decembra do 2. januarja pa ni razloga, da portoroški hoteli ne bi bili polni,˝ pravi Ivo Silič, ki tudi po izteku mandata še naprej vodi portoroško turistično združenje. Po eni strani pohvali program Avditorija Portorož, po drugi pa pripomni, da bi lahko nekoliko prenovili portoroško praznično osvetlitev. ˝Med domačini, morda pa tudi med turisti, bo zagotovo veliko uspeha požel novoletni šotor v Luciji, za katerega bo poskrbela piranska občina,˝ še pove.

Večina že rezervirala
˝Za silvestrovo imamo trenutno več kot 70 odstotkov zasedenih zmogljivosti, pričakujemo pa, da bodo naši hoteli v tem obdobju polno zasedeni,˝ pove Janez Jager iz Istrabenzove hotelske verige LifeClass. V Hotelih Bernardin imajo rezerviranih več kot 75 odstotkov vseh hotelskih sob (najmanj sicer v Grand hotelu Bernardin). V primerjavi z lanskim letom imajo za deset odstotkov več rezervacij, prav tako pa pričakujejo, da bodo konec leta polno zasedeni. Enake obete, pa tudi odstotek zasedenih sob v času novega leta, imajo v družbi Metropol Group. Kot nam je še povedal njihov predstavnik za stike z javnostmi Alen Miloševič, so od sedmih luksuznih apartmajev za zdaj prosti še štirje. Med gosti pričakujejo največ Italijanov, za njimi pa Avstrijce in Slovence.

Cene nekoliko višje
Jager (LifeClass) pove, da imajo v prazničnem obdobju cene nekoliko višje. Za štiridnevni paket v Grand Hotelu Portorož je treba odšteti najmanj 294 evrov. To vključuje tri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi, kozarec penečega vina za dobrodošlico, uporabo bazenov ter nekaj razvedrilnega programa (rdeča nit bodo ritmi salse). Doplačilo za celotni zabavni program in silvestrsko večerjo znaša 150 evrov. Cena za štiridnevni novoletni paket v Grand Hotelu Bernardin je 595 evrov, v Grand Hotelu Metropol pa 618 evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.