Slovenija
100 ogledov

Razkrili identiteto koroške deklice

Policija je objavila fotografijo koroške deklice, ki je pogrešana že osem mesecev. Munc: Gre za grobo razkrivanje identitete. Zagovornica matere: Razkritje identitete je nujno.

Pogrešana deklica. | Avtor: PU Celje PU Celje
Psiholog Matic Munc iz svetovalnice Akcija! in zagovornik dekličinega očeta je dve uri pred objavo fotografije za zurnal24.si dejal, da če bo prišlo do objave fotografije, gre za grobo razkrivanje identitete, "pri čemer sem od začetka pripora na stališču, da do kaznivega dejanja ni prišlo. Torej je objavljanje fotografije tudi nesmiselno. Očitno policija zdaj sledi navodilom varuha človekovih pravic, ki je že pred mesecem dni predlagal takšno vrsto iskanja. Kaj meni oče, pa ne vem, ker mi je z njim onemogočen stik, odkar je v priporu."

Zagovornica matere: Razkritje identitete je nujno

Irma Pavlinič Krebs, zagovornica dekličine matere, ki hčerke ni videla že deset mesecev, prav tako pa tudi ne ve, kje je, je za zurnal24.si dejala, da so v ponedeljek dali predlog in zahtevo v skladu z zakonom o kazenskem postopku za razkritje identitete deklice.

Ta odločitev tako po njenih besedah ni v nasprotju s petkovo odločitvijo sodišča, ki sodi dekličinemu očetu zaradi odvzema mladoletne osebe, da proces zaradi varovanje dekličine identitete zapre za javnost.

Po njenih besedah je ta korak nujen, saj se že več kot osem mesecev ne ve, kje je deklica, in je zaradi njene zaščite nujno, da se razkrije identiteta.

"Z vsemi pravnomočno končanimi postopki, ki jih je pet, nima on (oče, op. a.) nikakršne zveze. Deklica je pravnomočno, po vseh stopnjah dodeljena materi," je dejala odvetnica in dodala, da je tožilstvo ovrglo kazensko ovadbo glede suma spolne zlorabe, oče pa je nato sam nadaljeval pregon. Odločitev sodišča pa je pred kratkim potrdilo tudi višje sodišče, s čimer je sum spolne zlorabe dokončno ovržen.

"Vsi vejo, katera družina je to"

Glede razkrivanja dekličine identitete je Pavlinič Krebsova dejala, da je ta že zdavnaj razkrita. "Ne s strani mame in njenih sorodnikov, ampak druga stran. Vsi vejo, kdo je to, katera družina je to, cela Koroška. To sploh ni več vprašanje," je še dejala.

Svojo plat zgodbe bosta sicer jutri na tiskovni konferenci povedala tudi mati deklice in njen dedek. Javnosti bosta poskušala pojasniti, da je okolje, kamor se bo vrnila deklica, ko bo najdena, varno in ljubeče.

Komentarjev 10
  • Anja Hribernik 18:21 19.november 2011.

    PODPORA OČKU, TAKA MAMA, KO ŽE FACO POGLEDAŠ VSA JEZNA NA CEL SVET MOGLA BI BITI OTOŽNA IN PRETRESENA, SE ŽE VIDI DA IGRA

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 13:38 18.november 2011.

    Še sliko stare mame na pano k kandidatom za volitve,bi bla hitr "naša",kanede!

  • pravica123 07:54 17.november 2011.

    Glede na stanje mame je bolje da je deklica sploh ne bi poznalaVsa podpora očetu