Slovenija
205 ogledov

Razkrinkani preprodajalci

"Policisti so pretekli teden opravili šest hišnih preiskav na območju Maribora i Žurnal24 main
Droge. Prodajala jih je tudi uradna oseba. Uspešna mariborska policija.

Maribor. “Nič ne vem o tem, o ničemer nisem obveščen. Gospoda od torka ni v službo, na službeni telefon pa se ne javlja,” je odgovoril Alojz Sok, župan Ormoža, na vprašanje, ali je med pridržanimi v policijski akciji, ki je razkrinkala drogeraško preprodajalsko združbo, tudi Boris Novak. Novak je namreč vodja skupne medobčinske uprave Ormoža, Središča ob Dravi in Svetega Tomaža. Da je med njimi tudi nekdo z ormoškega območja, pa so potrdili na mariborski policijski upravi.

Droge za slovenske ulice
V hierarhično urejeni združbi je imel vsak član svojo vlogo in nalogo. Vodja združbe je skrbel za nabavo in financiranje prepovedanih drog,” pojasnjuje Janez Lovrec, vodja mariborskih kriminalistov. Neuradno smo izvedeli, da je bil organizator prekupčevalske združbe Vlado Čehič, najemnik lokala Buldog na Mlinski ulici. Mamila so bila namenjena za slovenski trg. Združba naj bi organizirala mrežo prekupčevalcev in posrednikov ter različnim kupcem kontinuirano prodajala droge.

Trije pridržani
Mariborski policisti in kriminalisti so v torkovi akciji opravili 14 hišnih preiskav in šest preiskav motornih vozil, v katerih so zasegli večjo količino različnih drog in prepovedanih snovi v športu. Ob tem so pridržali deset ljudi, preiskovalni sodnik pa je v sredo zoper tri odredil pripor; grozi jim zaporna kazen od pet do 15 let. Zaradi suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog so kriminalisti zoper deseterico podali kazensko ovadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.