Slovenija
45 ogledov

Razkritje prijaviteljev bo drago stalo

Po predlogu novele zakona o integriteti bo nad predavanji bedel Goran Klemenčič. Žurnal24 main
4.000 evrov. To je kazen, s katero vodja komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič grozi vsem, ki bodo poskušali razkriti identiteto prijaviteljev koruptivnih dejanj, tudi v primeru Stojko.

Komisija prijavitelje ščiti, je danes opozoril predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič, ki je dejal, da je komisija v zadnjem tednu tudi s strani medijev zaznala več poskusov razkritja identitete prijaviteljev domnevne korupcije v primeru murskosoboškega tožilca Roberta Stojka.

Boštjan Serec, čigar ime se je tudi omenjalo, ni prijavitelj, je zatrdil Klemenčič in ob tem opozoril, da so Serca zaradi povezovanja s primerom tožilca v zadnjih dneh v njegovem okolju šikanirali.

Zadeva v Murski Soboti ne temelji na enem samem prijavitelju, niti v tej zadevi ni enega samega oškodovanca ali suma enega samega kaznivega dejanja, dodaja predsednik komisije. Po novem zakonu že sam poskus razkrivanja njihove identitete lahko pomeni kazen oziroma globo do 4.000 evrov. Komisija bo vsak nadaljnji poskus razkrivanja identitete prijavitelja obravnavala in ukrepala, je še napovedal Klemenčič.

Predlog za nadzor tožilstva
Če se bo sum korupcije državnega tožilca potrdil, bo komisija preverila tudi delovanje in vodenje okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti. V tem smislu je komisija že predlagala generalni državni tožilki Barbari Brezigar, naj izvede nadzor nad omenjenim tožilstvom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.