Slovenija
34 ogledov

"Razlaga Unicefa je logična"

Branko Greganovič. Osebni arhiv
Napoved. Unicef bo moral po zakonu o društvih vendarle javno pokazati revizijo.

Ocena. “Razlaga Unicefa, da je razlika med zbranim denarjem slovenskega odbora in denarjem, ki je prišel v Ženevo, posledica različnih standardov, je logična in nedvomno v skladu s standardi računovodskega poročanja,” pravi finančni strokovnjak Branko Greganovič.

Na “izginulega pol milijona evrov” sta javnost opozorili ambasadorki dobre volje Milena Zupančič in Vita Mavrič, toda izredna revizija ni ugotovila finančnih nepravilnosti. “Slovenski Unicef poroča zneske v poročilu za tisto poslovno leto, v katerem je izdal ali prejel ustrezni račun, centrala pa prihodke in stroške poroča v poslovnem letu, v katerem je bilo opravljeno plačilo istih računov. Zato nastane navidezna neusklajenost med evidencami plačnika,” pojasnjuje Greganovič.

Te razlike pridejo do izraza ob in po koncu poslovnega leta, med letom pa ne,” pa pravi Stane Koželj iz Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije. Ker pa je bil slovenski Unicef revidiran in ima prihodke, večje od dveh milijonov evrov, razlik v podatkih ne sme biti v revizijskem poročilu, ki ga bo moral v skladu z zakonom o društvih oddati Ajpesu do 31. avgusta, napoveduje 
Koželj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.