Slovenija
34 ogledov

Razloge so kar naročili

Martin Novšak Nada Černič Cvetanovski
Nadzorniki naročili mnenje, s katerim naj bi dokončno odrezali direktorja Martina Novšaka.

“Računovodski podatki kažejo, da se donosnost poslovanja družbe v zadnjih štirih letih nenehno slabša,” je v mnenju, ki sta ga naročila predsednik in podpredsednik nadzornega sveta (NS) Gen energije, zapisala družba za korporacijsko upravljanje AR Plane.

Po naših informacijah mnenje ni bilo izdelano na podlagi sklepa NS ali skupščine. Kot smo že pisali, predsednik NS Martin Bratanič (nekdaj desna roka gospodarskega ministra Andreja Vizjaka) že nekaj časa išče krivdne razloge za razrešitev prvega moža Gena energije, a do zdaj še ni prepričal dovolj nadzornikov. “Družba ne dosega načrtovanega obsega dolgoročnih rezervacij. Če bi ga, bi bil poslovni izid družbe še slabši,” piše v mnenju. Analitiki AR Plane menijo, da je lansko poslovanje “dodatno zamegljeno s potrjenimi nerazumno visokimi vrednostmi stroškov dela in storitev”. Zaradi vsega naj bi se poslabševal investicijski potencial družbe, to pa je tudi “eden od ključnih alarmnih signalov za ukrepanje”, je zapisano.

“Tendenciozno mnenje”

“Lani smo presegli načrt poslovanja, sledimo pa tudi visokim načelom strokovnosti in znanja, medtem ko mnenju, na katerega se sklicujete, te strokovnosti in celovitosti ne moremo pripisati,” se je na naše povpraševanje odzval direktor Gen energije Martin Novšak. Po njegovem mnenju dokument, sporen tudi zaradi razkrivanja poslovne skrivnosti nepooblaščeni osebi, dokazuje, da je narejen na podlagi necelovitih in enostranskih informacij. “V dokumentu celo pojasnjujejo, da pri pripravi mnenja niso upoštevali ne tržnih okoliščin ne splošnih gospodarskih razmer in tudi ne vrste opravljanja gospodarske dejavnosti družbe,” je dejal Novšak. Vsebina mnenja je po njegovih besedah narejena na podlagi nepopolnih podatkov, temelji pa na nestrokovnosti in tendencioznosti.

Komentarjev 1
  • titty 21:47 06.marec 2013.

    Martin Bratanič: če so v mnenje zapisali kar ste naročili, verjamem da vam je zdaj jasno!