Slovenija
370 ogledov

Razmere se umirjajo, a opozorila ostajajo

Klavže Aljaž Leban/regijski štab CZ za severno Primorsko
Še vedno ostajajo opozorila, naj domov ne zapuščajo.

Prebivalci ogroženih območij v Baški grapi so na varnem, a razmere so še vedno zahtevne, zato pristojne službe ljudi pozivajo, naj po nepotrebnem ne zapuščajo domov. Voda se hitro umika v struge, a grozijo plazovi, nekaj je še aktivnih v Podbrdu, je novinarjem popoldne povedal poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Miha Vencelj.

Zaradi poplavljanja praktično vseh vodotokov na območju so morali danes evakuirati 15 prebivalcev vasi Koritnica in Klavže. Vencelj je povedal, da je več objektov huje poškodovanih, do Podbrda pa je trenutno možen dostop le z gorenjske strani ali po železnici.

Čeprav se razmere umirjajo, Vencelj opozarja, da je tveganje zaradi razmočenega terena, zato prebivalce poziva, naj ne zapuščajo domov po nepotrebnem vsaj še dan ali dva, da se razmere nekoliko umirijo.

Na terenu so vse razpoložljive službe, med drugim 100 gasilcev. Po Vencljevih besedah je prednostna naloga zdaj vzpostavitev cestnih povezav, da bodo lahko s tehniko prišli do najbolj prizadetih območij.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.