Slovenija
21 ogledov

Razmetavanje z davkoplačevalskim denarjem

Danilo Türk je po ministru za promet že drugi visoki predstavnik države, ki se m Žurnal24 main
Urad predsednika republike. Uslužbenke v Türkovem uradu so preko pet tisoč evrov davkoplačevalskega denarja porabile za nakup torbic, čevljev, dokolenk, kostimov ...

Zaposleni v uradu predsednika republike so si privoščili precejšnje zapravljanje – od spodnjega perila do zimskih jaken, plaščev in škornjev. Pri tem je najvišji znesek dosegel celo 888 evrov, piše Reporter. Računsko sodišče sicer trdi, da so uslužbenke urada predsednika Danila Türka urada nakupile za 5.085 evrov protokolarnih oblačil, dejanski računi pa kažejo, da so davkoplačevalski denar zapravile še za kaj drugega.

Nekateri računi sploh nimajo ustreznih podatkov, ampak gre le za kopije odrezkov POS-terminalov, ki so bili očitno dovolj dober dokaz nakupa za urad; z nekaterih računov poleg tega niso razvidni niti datum niti artikli, kaj šele ime in naslov kupca. Več računov je bilo izdanih v trgovini Tom Taylor – na enem od računov iz obdobja tik pred božičem je zapisan znesek oblačil za 250 evrov.

Večina zabeleženih nakupov sega v začetek decembra, torej v čas pred prazniki. Med nakupljenimi artikli so se znašle torbice, kostimi, jakna, čevlji, nogavice, dokolenke ... Ena potrošnica je med drugim v dveh dneh kupila kar štiri pare čevljev enake znamke.

Komentarjev 2
  • MK 20:56 14.november 2011.

    Zahtevam komentar predsednika podkrepljen z dokazi!Če je kaj na tem morajo zaposleni takoj vrniti denar in potem prekinitev delovnega razmerja (za njihovo plačo bi se jih takoj steplo 100, ki ne bi kradli). Če je Turek vedel pa ...prikaži več zahtevam odstop!Predsednik države mora biti neomadeževan!

  • Veteran 20:13 14.november 2011.

    Ta pa je lepa, da še predsednik države nas siromaši. Takega predsednika Slovenija ne potrebuje saj eno govori drugo dela. Turk sram te bodi!