Slovenija
10 ogledov

"Razmišljava podobno"

Marko Šorli (Foto: Sodišče) Žurnal24 main
Šorli kljub nepodpori med vrhovnimi sodniki računa na najvišji sodniški stol.

"Osebno pričakujem, da bo pravosodni minister Aleš Zalar državnemu zboru predlagal, naj me imenuje za predsednika vrhovnega sodišča," po skoraj dveurnem sestanku na pravosodnem ministrstvu meni vrhovni sodnik Marko Šorli.

Sredi februarja se je odrekel položaju podpredsednika vrhovnega sodišča, ker kolegi z vrhovnega sodišča niso podprli njegove predsedniške kandidature. Zdaj pa po pogovoru z Zalarjem ocenjuje, da "je v predvsem vsebinskem pogovoru o aktualnem in razvojnem sodstvu imel priložnost dokazati, da izpolnjuje vsa merila za vodenje sodišča".

Minister še razmišlja
Ocenjuje, da z ministrom "v večih stičnih točkah razmišljata podobno o delovanju sodstva". Neuradno naj bi si Zalar zdaj vzel največ mesec za proučitev Šorlijevega programa, z ukrepi za povrnitev zaupanja državljanov v sodstvo in za večjo učinkovitost sodniškega dela.

"Minister bo odločitev sprejel na podlagi razgovora ter mnenj sodnega sveta in kolegija vrhovnega sodišča," z ministrstva odgovarjajo, ali bo Zalar poslancem predlagal, naj Šorlija imenujejo za predsednika prvega sodišča v državi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.