Slovenija
27 ogledov

Razočarana, ker "ni uspel najti ženske"

Alenka Bratušek EPA
Alenka Bratušek je po koalicijskih pogajanjih z Mirom Cerarjem dejala, da imajo nekatere pomisleke pri določenih vprašanjih. Različno mnenje pa imajo tudi glede imenovanja evropskega komisarja.

Na pogajanjih med predstavniki SMC in ZaAB so slednji s Cerarjem delili svoje pomisleke glede osnutka koalicijske pogodbe. Pri poglavju o zagonu gospodarstva po oceni Alenke Bratušek manjkajo konkretni ukrepi, pri konsolidaciji javnih financ pa časovni okvir in način. Od SMC so dobili zagotovila, da se bodo o tem pogovorili in razmislili. Končne odločitve v ZaAB o vstopu v koalicijo tako še niso sprejeli.

Bratuškova je razočarana

Beseda je tekal tudi o predlogu za evropskega komisarja. Miro Cerar jim je pojasnil razloge, zakaj menijo, da bi bil dosedanji evropski komisar Janez Potočnik najbolj primeren za nadaljevanje te funkcije. Obenem pa se je Cerar strinjal, da je to še naloga obstoječe vlade, je dejala Bratuškova. 

Premierka v odhodu meni, da Slovenija premore še kakšnega kandidata za evropskega komisarja. Potočniku priznava politične in strokovne izkušnje, a je razočarana nad tem, da Cerar za to mesto "ni uspel najti ženske". Bratuškova je sicer dejala, da bodo usklajevanja o predlogu za komisarja še potekala. 

Komentarjev 2
  • Žvižgač 21:44 29.julij 2014.

    Janza te ma rad in boš z njim modrovala in izbirala madam za funkcije.

  • patron 17:39 29.julij 2014.

    Š.O.J.A. .....