Slovenija
23 ogledov

Razočaranje za gostince

Slovesno kosilo, kakršno je ekipa Jamskega dvorca pripravila na lanskem GTZ Slov Žurnal24 main
Gostinsko-turistični zbor. Vrhunska ekipa Jamskega dvorca pod novim vodstvom ostala doma.

Dejavnosti so usmerjene v prihajajoče projekte, tudi odpiranje novega lokala v centru mesta, tako da bi se bilo časovno in fizično težko pripraviti na tako zahteven projekt,” so nam s Turizma Kras odgovorili na vprašanje, zakaj gostinske ekipe Jamskega dvorca letos, ko imajo novo vodstvo, ni bilo na Gostinsko-turističnem zboru (GTZ) Slovenije, najpomembnejši stanovski 
prireditvi.

Minula leta so od tu prinašali zlate medalje. V kategoriji kulinarična artistika je letos tekmoval le en kuhar.

Promocija vrhunskosti
Prejšnja leta je z ekipami tekmoval celo bivši direktor Matjaž Berčon.Z veseljem sem podprl gostince, da so se udeleževali zborov v različnih kategorijah. Dokazali so svojo strokovnost in znanje, kot ponudnik gostinskih storitev pa smo se na podlagi vloženega truda promovirali kot vrhunska gastronomska destinacija,” nam je povedal Berčon.

Vzbujanje konkurenčnosti
Cilji sodelovanja so preverjanje znanja, primerjanje, izmenjava izkušenj, promocija lastnih dosežkov, spremljanje trendov v gostinski ponudbi,” je poudarila Katja Kogej iz družbe Hit, kjer so osvojili pet zlatih medalj in še dve ekipno. Štiri zlate in 11 srebrnih medalj so domov prinesle tudi ekipe Istrabenz Turizma.

GTZ Slovenije omogoča izmenjavo izkušenj in mreženje z vrhunskimi kadri v gostinstvu in turizmu. Skozi tekmovalni program pa se vzbuja konkurenčnost in stremljenje k izboljšanju kakovosti storitev,” pa je pojasnil Janez Jager z Istrabenz Turizma.

Med primorskimi udeleženci zbora, ki je potekal prejšnji teden, so bili tudi Casino Portorož, strunjanske terme in Hotel Brda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.