Slovenija
38 ogledov

Razpadanje sistema?

Informacija, da naj bi z mesta direktorja odstopil Rok Sotlar, ni točna, pravijo Žurnal24 main
Šoul. Odhaja eden od ministrov, direktor ostaja, pravijo v organizaciji.

Ljubljana. “V ponedeljek je iz osebnih razlogov odstopno izjavo podal minister za socialo in zdravstvo Davorin Lavrič,” so potrdili v Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani (Šoul). Kot pravi naš vir, naj bi se poleg njega za odstop odločal direktor organizacije Rok Sotlar, ki s Šoulom še vedno ni podpisal nove pogodbe po zavrnitvi prve za 5.800 evrov bruto mesečne plače. “Informacija o odstopu ni točna,” so pojasnili na Šoulu.

O odstopih ni informacij
Med odhajajočimi naj bi bil po naših informacijah še eden izmed funkcionarjev Šoul, proti kateremu naj bi bile na senat vložene tri obtožnice in prijava na komisijo za preprečevanje korupcije.

40 dni od predčasnega prenehanja mandata ministra ima študentski zbor Šoula časa, da imenuje novega.

Na Šoulu so razložili, da informacij o dodatnih odstopih v organizaciji nimajo. Odgovore na vprašanja o tem, ali bo senat res obravnaval obtožnice, proti komu so bile vložene in kakšna je njihova vsebina, pa so obljubili za danes.

Zadevo predali policiji
Komisija za preprečevanje korupcije ima trenutno dve odprti zadevi, ki se nanašata na Šoul, je povedala Barbara Fürst, svetovalka komisije za odnose z javnostmi. Obe sta iz lanskega leta, postopki pa so še v teku. Zadnjo prijavo zoper organizacijo so po njenih besedah prejeli aprila letos, vendar so jo odstopili policiji, ker navedbe v prijavi niso spadale v pristojnost obravnave komisije, je dejala Fürstova. “Dokler postopek pri policiji še poteka, komisija ne more razkriti informacij o vsebini prijave,” je dodala. Vprašanja o prijavi smo naslovili tudi na Policijsko upravo Ljubljana, kjer bodo odgovore pripravili danes.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.