Slovenija
36 ogledov

Razpis kot nosečnost

Čeprav delovni stroji delajo s polno paro, ne bodo mogli preprečiti škode, ki bo Žurnal24 main
Akumulacijski bazen. Po devetih mesecih zapletov končno začetek gradnje.
Zamuda
Zaradi pritožb
. Maja lani se je zaključil razpis za gradnjo akumulacijskega bazena, nanj pa se je prijavilo devet ponudnikov. Po takratnih optimističnih napovedih naj bi pogodbo z izvajalcem podpisali že julija, novembra letos pa bi moral biti akumulacijski bazen že poln. Zaradi pritožb in revizijskih postopkov se je vse zavleklo za devet mesecev.

Včeraj sta Vojko Sotošek iz Infre in Bogdan Barbič iz Hidroelektrarn na Spodnji Savi z Danilom Seničem, direktorjem podjetja Radok, ki je hčerinska družba celjskega Nivoja, podpisala pogodbo za gradnjo akumulacijskega bazena hidroelektrarne Krško. Pripravljalna dela slabih 17 milijonov vredne naložbe se bodo začela prihodnji mesec, napoveduje direktor Infre Sotošek. Po njegovih napovedih naj bi maja prihodnje leto že napolnili akumulacijski bazen do tiste kote, ki bi omogočala poskusno obratovanje. Gradnja bi morala steči že zdavnaj, a so se zaradi pritožb na razpise postopki vlekli devet mesecev.

Sočasno tudi obvoznica
Sočasno z gradnjo akumulacijskega bazena se bo nadaljevala tudi gradnja obvoznice. Zgrajena bosta nasip ob železnici in krožišče pri Vipapu, z navezavo do nuklearke, to pa bo tudi izhodišče za tretji, tako imenovani južni most v Krškem. "Še letos naj bi bilo zanj pridobljeno gradbeno dovoljenje, gradnja pa se bo začela prihodnje leto,” napoveduje župan Franc Bogovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.