Slovenija
50 ogledov

Razpis za črni gradnji

Počivališče Iztok Golob
Dars. V najem dal zemljišči za gostinsko dejavnost brez gradbenih dovoljenj.

Rušenje. “Gradil sem v dobri veri, da bo Dars pomagal pri legalizaciji in pridobivanju gradbenega dovoljenja,” je bil po včerajšnjem rušenju Bistroja Lev na počivališču Lipce povsem na tleh lastnik Janez Tičar. Danes naj bi rušili tudi objekt na nasprotni strani avtoceste. Objekta sta že 16 let črni gradnji, česar se Tičar zaveda, je pa ogorčen nad Darsom, ki mu je na podlagi razpisa za gostinsko dejavnost dal v najem zemljišče počivališča in vestno zaračunaval najemnino.

Pri Darsu odgovarjajo, “da je najemnik brez ustreznih soglasij in dovoljenj zgradil (razširil) objekte, ki niso v skladu z najemno pogodbo in za katere ni podlage v prostorskih aktih”. “Ko sem naredil letno teraso, so mi najemnino podvojili,” odgovarja Tičar. “Škoda? Vse življenje,” je bil slikovit.

Odškodninska tožba

“Vložili bomo odškodninsko tožbo. Zagotovo bo znašala več sto tisoč evrov. Dars je dal v najem nekaj, kar ni bilo predvideno,” je dogajanje komentiral Tičarjev odvetnik Marko Schulz. Preseneča ga, da so se za rušenje odločili tako nenadoma. “Inšpektorji so bili neomajni, čeprav javni interes ni bil ogrožen. Po mojem gre za interese tretjega, ki bo zasedel počivališče,” je sklenil Schulz, prepričan, da bo Dars v tem primeru precej bolj kooperativen. Pri Darsu rušenja niso komentirali, so pa napovedali, da bodo po odstranitvi vseh objektov objavili nov razpis in 
izbrali najemnika.

Komentarjev 2
  • privat 07:24 20.oktober 2011.

    vemo za DARS..samo izgleda da noben noče njega sankcionirati...je bogataš in je ne dotakliv!

  • privat 07:22 20.oktober 2011.

    kaka sramota za inšpekcijske službe...Edina dobra hrana na avto cesti in še to uničiti..Lastnik je bil skrajno nesramna oseba ,samo koliko žensk družin je ostalo brez posla....danes mislim da so te inšpekcijske službe skrajno ss-ovske in nečloveške...zakaj pa reda ne ...prikaži več delajo pri bogataših ...na reveža se spustijo ,grozijo,ustrahujejo in mislim če nima denarja za koverto ga tudi uničijo!! Še to zadevo naj dobro preuči policija in ugotovila bo...al pa vrana vrani ne izkoplje oči!