Slovenija
4 ogledov

Razpis za mlade goriške bende

Natečaj je namenjen vsem mladim in morda zapostavljenim, neuveljavljenim ali neu Žurnal24 main
Od Soče do Korna Vol.2. S kompilacijsko zgoščenko bodo promovirali glasbeno sceno na Goriškem.

Zavod neinstitucionalne kulture Masovna, ki upravlja s kulturnim centrom Mostovna, je 1. marca objavil razpis za sodelovanje mladih, še neuveljavljenih glasbenih skupin na kompilacijski zgoščenki z naslovom Od Soče do Korna Vol.2.

Letošnja izdaja bo nadgradnja prve, saj bo poleg glasbe vsebovala tudi fotografski in videomaterial. Glavni namen zgoščenke, ki bo natisnjena v tisoč izvodih, je predstaviti in promovirati delujočo glasbeno sceno na Goriškem. Na njej je prostora za od deset do 12 bendov.

Avtorska glasba
Na razpis se lahko v 30 dneh od dneva objave prijavijo glasbene skupine z goriškega območja, ki izvajajo avtorsko glasbo in v katerih je večina članov mlajših od 30 let, ter si zagotovijo vsaj polurni nastop v živo. Kompilacija bo uradno predstavljena ob odprtju nove sezone Mostovne oktobra 2010, sledila pa bo promocijska turneja vseh sodelujočih skupin po mladinskih centrih in klubih po Sloveniji, pa tudi v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.