Slovenija
73 ogledov

(Razpisna) kuhinja uspela

Dorijan Marušič , minister za zdravje Anže Petkovšek
UKC Ljubljana. Vir je že januarja pravilno napovedal, kdo bo opremljal kuhinjo.

Posli. Pri obnovi kuhinje v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, ki bo stala 8,2 milijona evrov, bo kot podizvajalec res sodelovalo podjetje Metalka zastopstva Senkanar. Da se bo to zgodilo, smo na podlagi vira pisali že januarja, ko so se na ministrstvu za zdravje s petimi ponudniki za posel še pogajali. Vir je takrat pojasnil, da je javni razpis v delu, ki se nanaša na tehnološko opremo, napisan prav na kožo Metalke zastopstva Senkanar. Marjan Baukman, direktor družbe, pa je to takrat odločno zanikal.

Uspela po pritožbi

Zdaj je vsa zgodba dobila epilog. Ministrstvo za zdravje (MZ) je, kot smo poročali pred dobrim tednom, po letu in pol junija res izbralo izvajalca za obnovo kuhinje – Lesnino MG opremo. Da so v posel vključeni tudi podizvajalci, so nam na MZ potrdili po naknadnem poizvedovanju. Na vprašanje, zakaj se niso raje odločili postopek ponoviti kot pa izbirati med najdražjimi ponudniki, saj sta dve družbi, ki sta na razpisu oddali veliko ugodnejši ponudbi kot Lesnina, medtem šli v stečaj, na MZ pravijo, da so “prvotno zavrnili vse tri ponudbe in postopek končali kot neuspešnega”. Se je pa Lesnina na to pritožila in ji je v postopku revizije uspelo dokazati, da je ponudba, ki jo je predložila, popolna.

Prioritete na papirju

Star avto. V UKC trdijo, da je obnova kuhinje nujna. Baukman, ki je dobil posel, pa je že januarja povedal, da kuhinja ni v tako slabem stanju in da je to tako, kot “če se voziš v starem avtu”. Se pa v UKC medtem pacienti zaradi vročine kuhajo že tretje leto. Na MZ pravijo, da je letos v finančnem načrtu sicer predvidena prva faza “pohlajevanja bolniških sob, ki ima visoko prioriteto”. Zakaj ni bila končana pred vročino, ni jasno. Je pa zanjo namenjeno 23-krat manj denarja kot za novo kuhinjo.

Komentarjev 1
  • 1111 10:42 16.julij 2011.

    glavno da si bodo spet evrčeke razdelili, bolniki itak lahko tudi umrejo od vročine...sramota!!!