Slovenija
19 ogledov

Razpisov za direktorje ne bo več

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Javni holding. Vse v rokah skupščine. Novi župan bo potreboval novo pooblastilo.

Ljubljana. Sveta ustanoviteljev Javnega holdinga Ljubljana (JHL) ne bo več, vse pristojnosti upravljanja bodo – kot pri drugih gospodarskih družbah – prešle na skupščino. Mestni svet je v ponedeljek potrdil spremembe aktov JHL.

Svet ustanoviteljev je odločal o imenovanju direktorjev ter sprejemanju planov, zaključnih poročil in cen komunalnih storitev, kar bo zdaj delala skupščina. “Imenuje tudi nadzorni svet ter direktorja holdinga in javnih podjetij,” je dejal mestni svetnik SDS in član nadzornega sveta JHL Peter Sušnik. Najbolj se bo spremenila izbira direktorjev, saj zanje ne bo več potreben javni razpis.

Mislim, da zdaj pooblastilo ne velja več. S spremembo akta bi moral župan pridobiti novega.
Peter Sušnik

Na skupščini zastopa lastnike, torej Mestno občino Ljubljana, župan s pooblastilom mestnega sveta. “Župan Zoran Janković si je na začetku mandata izbojeval sklep, s katerim je sam odločal o vsem brez predhodnega soglasja mestnega sveta, razen pri sprejemanja zaključnega računa,” je dodal Sušnik. Takemu pooblastilu se je začudil Franc Bogovič, župan Krškega, kjer o vsaki od zadev, za katere ima v Ljubljani župan trajno pooblastilo, odloča občinski svet.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.