Slovenija
16 ogledov

Razpoka v kranjski SD

"Jaz koalicijske pogodbe podpisal ne bom, dokler se ne vpraša članstva," pravi S Žurnal24 main
Vstop v koalicijo. Predsednik in predsedstvo na različnih bregovih.

Predsednik območnega odbora Socialnih demokratov (SD) Stane Boštjančič ne želi podpisati koalicijske pogodbe kranjskega župana Mohorja Bogataja, dokler se o sodelovanju z SDS ne izrečejo tudi člani stranke.

Večina v predsedstvu SD vstop v koalicijo sicer podpira, poizvedovanju med člani pa nasprotuje.

Članstvo naj odloči
“Zdi se mi nedopustno, da člani pri tako pomembnih stvareh, kot je koalicija z desnico, ne bi soodločali,” meni Boštjančič. “Če bo članstvo za, podpišem, sicer bo moralo predsedstvo njihovo mnenje upoštevati,” dodaja.

Predsedstvo je njegov predlog o glasovanju med člani v četrtek sicer zavrnilo. Beno Fekonja vztraja, da so jim člani stranke že zaupali mandate, da v takih primerih glasujejo v njihovem imenu. “Sklepanje koalicijskih pogodb je ena od osnovnih nalog predsedstva,” opozarja.

Upa na modrost
“Če so oni za, jaz pa ne bom podpisal, bo nastala zanimiva godlja,” je pregovorno iskriv Boštjančič, Fekonja pa še vedno računa na politično modrost in izkušnje. “Predsedstvo želi prispevati k razvoju Kranja,” pravi.

Sicer pa Fekonja dvomi, da bodo pogovori o koaliciji obstali. V petek so denimo SD županu Bogataju podali dve pripombi na predlog koalicijske pogodbe. Bistvena je, da v štirih mesecih pričakujejo konkretno finančno in vsebinsko ovrednotene programske usmeritve tega mandata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.