Slovenija
74 ogledov

Razprodaja Adrie

Marjan Ravnikar priznava, da je letov manj in zato ne potrebujejo toliko pilotsk Žurnal24 main
Vodstvo Adrie Airways zanika odpuščanja pilotskih posadk in prodajo airbusov 320.

Podpredsednik uprave Adrie Airways Marjan Ravnikar je zanikal informacijo Žurnala24, da v nacionalnem letalskem prevozniku razmišljajo o odpuščanju 18 od skupaj okoli 150 pilotskih posadk (36 ljudi).

Na drugi strani smo od neuradnih, a zanesljivih virov med piloti Adrie izvedeli, da se odpuščanja pripravljajo, najprej med najeto delovno silo. Tadej Tufek, predsednik uprave Adrie, je bil včeraj za Žurnal24 na mobilni telefon nedosegljiv.

Adria prodala zgradbo ...
Je pa Ravnikar potrdil, da so konec leta 2007 prodali poslovno stavbo Adrie na Küzmičevi v Ljubljani.

"Prodaja je bila nujna, saj je nepremičnina tako zaradi starosti (40 let) kot tudi zaradi nevzdrževanja stroškovno pomenila veliko breme za podjetje. Prodajne cene ne moremo sporočiti, saj je pogodba poslovna skrivnost, lahko pa vam zagotovimo, da je bila dosežena prodajna cena, ki je Adrii ob upoštevanju dveletnega najema prinesla pozitivni poslovni učinek, s čimer je seznanjen tudi lastnik družbe,"
je dejal Ravnikar.

... in zanika prodajo letal
Ravnikar je odločno zanikal, da bi že prodali dva od treh airbusov 320, ni pa zanikal, da so letala naprodaj. Po naših informacijah bosta dve letali A320 to poletje še leteli, s septembrom pa bosta zapustili floto Adrie.

Po oceni letalskih strokovnjakov je na trgu dobrih dvajset let staro tako letalo vredno okoli sedem, največ osem milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.