Slovenija
120 ogledov

Razrešili direktorico

Zlatka Srdoč Majer Saša Despot
Vlada je razrešila direktorico Zavoda RS za zaposlovanje Zlatko Srdoč Majer.

Kot je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak dejala po seji vlade, je v osebnem razgovoru direktorici povedala, da se razlogi za razrešitev ne nanašajo na odpravljanje nepravilnosti, med drugim glede plačnega sistema, na zavodu.

Zato tudi eno leto ni posegla v stanje na zavodu, pravi ministrica, ki pa zdaj ugotavlja, da se tudi po sprejemu nove sistemizacije delovnih mest stvari na zavodu niso stabilizirale. "Zavod se kot ključna institucija na trgu dela ne sme ukvarjati sam s sabo in ne more biti edina vizija zavoda to, da se odpravljajo napake v plačnem sistemu," pravi ministrica in dodaja, da je to sicer pomemben del, a da mora zavod voditi nekdo z vizijo.

Že v torek zavrnila očitke

Srdoč Majerjeva je v torek zavrnila vse očitke ministrstva v obvestilu o razlogih za razrešitev in povedala, da je minuli teden zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, oškodovanja javnih sredstev in nevestnega dela v službi prijavila Kopač Mrakovo, direktorico direktorata za zaposlovanje in trg dela na ministrstvu Damjano Košir in njenega namestnika Zorana Kotolenka.

Komentarjev 2
  • astibo8020 18:34 30.januar 2014.

    Kakor so jo nastavili, tako so jo odstavili

  • YASSIR 17:11 30.januar 2014.

    Zanimiva povezava če koga zanima katera delnica Ljubljanske borze je v letošnjem letu (20 dni) pridobila več kot 160%sspojdite na spodnji linkhttp://www.denarinfinance.com/?page_id=20in na vrhu tabele stolpec letos kliknite na puščico navzdol in se bo sortiralo