Slovenija
155 ogledov

Razrešitev kar na bencinski črpalki

Vodstvo koprske enote za okolje in prostor očitno čaka odstrel s položaja. (Foto Žurnal24 main
Koper. Vodjo območne enote inšpektorata za okolje in prostor so želeli odpraviti kar po domače.

Koper. “Lahko potrdim, da se na vrhu koprske inšpekcije res obeta sprememba; kaj je razlog za to, pa ne vem,” nam je včeraj odgovoril za zdaj še vodja območne enote Tomi Umer. Do našega uredništva so prišle neuradne informacije, da se ga želi odstraniti zaradi pritiskov z vrha koprske občine.

Kdo je s kom
Glavna državna inšpektorica Aleksandra Velkavrh je v času vlade Janeza Janše nekaj časa delala v kabinetu nekdanjega generalnega sekretarja vlade Boža Predaliča, sicer člana SDS. Boris Popovič pa se je z SDS zelo zbližal v času kampanje pred referendumom o arbitražnem sporazumu.

Srečanje v Snack Baru
Sam način njegove razrešitve je nenavaden – po telefonu ga je 28. julija poklicala glavna državna inšpektorica za okolje in prostor Aleksandra Velkavrh in se želela dobiti z njim na eni od obalnih bencinskih črpalk; vztrajala je, da ne želi srečanja v pisarni koprske območne enote. Ko sta se nato dobila v enem od lokalov, mu je poskušala izročiti aneks k njegovi pogodbi o zaposlitvi, s katerim bi bil razrešen. "Nisem ga želel prevzeti, pa so mi ga poslali po pošti. Nisem ga podpisal, zdaj čakam na sklep. Argumentov za razrešitev ne poznam, v preteklosti pa tudi nisem bil deležen očitkov o slabem delu. Prepričan sem, da delamo dobro," poudarja Umer. Dodaja, da je njegov primer četrti v nizu nenavadnih razrešitev v tej državni službi, ki so se začele z odstranitvijo kolega v prestolnici.

Spomnimo, inšpekcija je v Kopru med drugim ukrepala pri črni gradnji steze za karting, fontani, gradnji olimpijskega bazena in nekaterih Grafistovih načrtih, povezanih z Luko Koper. Z glavnega inšpektorata včeraj pojasnil nismo dobili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.