Slovenija
51 ogledov

Razrešitev Matjaža Rakovca z vrha Triglava je nična

Matjaž Rakovec Boštjan Tacol
Tudi višje sodišče je pritrdilo, da je bila razrešitev Matjaža Rakovca s položaja nezakonita. Rakovec kot povračilo zahteva skoraj 520 tisoč evrov.

Včeraj je tudi Zavarovalnica Triglav dobila sodbo višjega sodišča, ki je pritrdilo odločitvi prvostopenjskega sodišča, da je bil odpoklic predsednika Uprave Matjaža Rakovca ničen in brez pravnega učinka, saj Rakovec ni bil razrešen iz upravičenih krivdnih razlogov in ne iz ekonomsko-poslovnih razlogov. Zaradi pomanjkanja pravnega interesa pa je bil zavržen zahtevek Rakovca o imenovanju začasnega predsednika Uprave Zavarovalnice Triglav.

Spomnimo, Rakovca je lani maja nadzorni svet odpoklical zaradi "poslovno-ekonomskih razlogov", a kot je povedal predsednik nadzornikov Mihael Perman so bili nadzorniki najbolj nezadovoljni z njegovo neodzivnostjo. Od njega namreč niso dobili "ustreznih informacij o nekaterih stvareh".

O odškodnini bo sodišče še odločalo

Zaradi razrešitve pa Rakovec od Triglava zahteva 516.399,42 evra skupaj z obrestmi, o čemer bo zdaj odločalo pristojno sodišče. Kot poročajo Finance, Rakovec poleg neizplačane plače, regresa in nagrade za uspešnost zahteva tudi 80.000 evrov nematerialne škode.

Komentarjev 5
  • zdrej 08:43 05.november 2015.

    Blayo, pa še preostanek je vsekakor preveč! Max 50k bruto bi mu dal. Tega jaz ne zaslužim v dveh letih ne. Po drugi strani, pa če je krivdno, pa noben ne plača 500k €. Recimo majster od NLB Kramar-u, ...prikaži več, ko je banka prvič dokapitalizirana (nedolgo po njegovem odhodu), bi se morala ugotavljati njegova odgovornost. Čez palec bi lahko rekli, da kot glavni bi/je moral vedeti za večino zadev oz. nevračanj kreditov. Že zato je kriv, torej nagrado nazaj, pa še enkrat toliko zraven.

  • McBobo 21:34 04.november 2015.

    Od mene ne bo dobil, ker nisem več pri Triglavu.

  • erikkk 19:33 04.november 2015.

    človek ne more vrjet da lahko nekdo take gromozanske zneske kasira