Slovenija
117 ogledov

Razširjeno P+R parkirišče na Dolgem mostu bo kmalu premajhno

parkirišče P+R Dolgi most J. Z.
Parkirišče P+R na Dolgem mostu je že mesec dni po razširitvi 90-odstotno zasedeno.

Razširjeno in prenovljeno parkirišče so odprli 15. septembra, že v prvem tednu sta bili zasedeni dve tretjini parkirnih mest, zdaj pa je po podatkih Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice zasedenost že 90-odstotna.

parkirišče P+R Dolgi most | Avtor: J. Z. J. Z.

Vsak dan tako parkira že skoraj sto vozil več kot je bila kapaciteta parkirišča pred razširitvijo. Ker se zasedenost povečuje, najbrž ni dolgo do tega, ko tam ponovno ne bo mogoče najti prostega parkirnega mesta. 

Parkirišče na Dolgem mostu | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Za 857 tisoč evrov (520 tisoč je dala EU) smo na Dolgem mostu dobili 146 novih parkirnih mest za avtomobile, prej ji je bilo 217. Že pred odprtjem parkrišča so se pojavila vprašanja, zakaj niso zgradili parkirne hiše ali vsaj še ene etaže parkirišča brez strehe, s katero bi kapacitete podvojili, ne le povečali polovico. 

parkirišče P+R Dolgi most | Avtor: J. Z. J. Z.
"Med seboj smo primerjali obe različici, tako izgradnjo garažne hiše kot razširitev parkirišča. Ocenili smo stroške izvedbe in ju med seboj primerjali z vidika ekonomske upravičenosti. Mestna občina Ljubljana se je odločila za preureditev in razširitev obstoječega parkirišča,“ so avgusta pojasnili na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet ljubljanske mestne uprave. 

Na Barju v enem mesecu že 25-odstotna zasedenost

Povsem novo parkirišče P+R Barje, ki so ga zgradili ob izvozu Ljubljana Center, je bilo odprto teden dni po prenovljenem parkirišču na Dolgem mostu. V prvem tednu je bilo povprečno zasedenih 12 odstotkov od 340 parkirnih mest, zdaj pa je povprečno zasedenih že četrtina parkirnih mest.

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • francl12 18:34 26.oktober 2015.

    Kojak, ti itak boljše da ne greš k specialistu, ker bi specialista kap, kakršne otresaš!!!

  • KOJAK 15:01 26.oktober 2015.

    Tam kjer si ti doma imate verjetno vse brezplačno, tudi pregled pri kake specialistu... če razumeš namig ;)

  • Swap 13:29 26.oktober 2015.

    hahaha no pol pa pricakujte podrazitev ;) Zoki Zoki ko te nezna skupo bi te platio