Slovenija
1 ogledov

Razstavili zasežene rastline in živali

1/2
Žurnal24 main
Ob mednarodnem dnevu carine so na Carinski upravi Slovenije pripravili razstavo zavarovanih rastlin in živali, ki so jih cariniki zasegli v zadnjih letih.


Med drugim so bili tako na ogled prepariran krokodil, kače v alkoholu, lupine morskih školjk in morskih polžev, kamene korale, izdelki iz kaktusov, koža volka, izdelki iz slonovine in fotografije zasegov uplenjenih zavarovanih ptic.

Letošnja glavna tema je varovanje okolja in poteka pod geslom Carina v službi okolja: varujmo naravno dediščino. Carina je namreč služba, ki poleg tradicionalnih nalog, kot so pobiranje dajatev in trošarin, kontrola potnikov, blaga in storitev, preiskave in inšpekcije, skrbi tudi za varovanje okolja. Odkriva in preprečuje nedovoljeno trgovino z zavarovanimi rastlinskimi in živalskimi vrstami ne glede na to, ali gre za žive osebke, njihove dele ali izdelke iz njih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.