Slovenija
5 ogledov

Razvija se (pre)počasi

Člani TD Preddvor so okoli jezera Črnava namestili nove lesene klopi in koše ter Žurnal24 main
Turizem. Turistični delavci si od občine želijo več pozornosti in sredstev.

“Stanje v turizmu se izboljšuje, vendar prepočasi. Želimo si, da bi občina pokazala več interesa za razvoj turizma. Želimo več občinskih sredstev, da bi se stvari na tem področju premikale hitreje, in pomoč občine pri kandidiranju za evropska sredstva, ki je do zdaj ni bilo,” je dejal Brane Likozar, predsednik Turističnega društva (TD) Preddvor.

Obiskujejo ga predvsem Slovenci
Jezero. Za ureditev njegove okolice je občina v proračunu zagotovila 9 tisoč evrov.
Obiskovalci. Prevladujejo Slovenci, med tujci pa Italijani, Madžari, Nemci, Hrvati in Nizozemci.

Glavna vaba je jezero
Turiste in dnevne obiskovalce privablja predvsem jezero Črnava. Člani TD so poleti uredili njegovo okolico, prihodnje leto pa želijo urediti še del obrežja, kjer so zdaj stopnice, ki onemogočajo prehod otroškim in invalidskim vozičkom. Uredili bi lahko tudi krožno kolesarsko pot in postavili informacijske table, ki bi obiskovalce obveščale o preddvorskih znamenitostih.

Likozar ob tem izpostavlja: “Želimo si, da se letošnje dobro sodelovanje med nami in občino ohrani tudi v prihodnje, ne samo med lokalnimi volitvami.”

Kraj ima potencial
“Preddvor ima odličen turistični potencial. Ima urejene učne gozdne in sprehajalne poti, v okolici je veliko kmetij, ki bi se lahko ponujale kot turističen proizvod, pa tudi samo okolje je lepo in mirno,” meni Romina Salvi, izvršilna direktorica Hotela Bor. Ob koncih tedna je ta večinoma polno zaseden, saj se usmerjajo v konferenčno ponudbo in ponudbo za zdravo počutje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.