Slovenija
336 ogledov

Razvoj občine je dal hčeri v roke

Alojzij Muhič in vodja kabineta župana Irena Potočar Papež upata, da bodo ljudje Žurnal24 main
Zaposlitev. Hči župana Alojzija Muhiča vodi urad za razvoj in investicije.

Novo mesto. "Res je, moja hčerka se je zaposlila na občini. Prijavila se je na razpis, ima vso ustrezno izobrazbo in je bila sprejeta. Poudarjam, da brez moje vednosti. Postopek je vodila kadrovska služba," je na vprašanje o zaposlitvi svoje hčere odgovoril župan Alojzij Muhič.

Alenka Muhič, po izobrazbi univerzitetna diplomirana inženirka gradbeništva, se je oktobra prijavila na razpis za vodjo urada za razvoj in investicije in bila tudi izbrana.

Med najpomembnejšimi

Omenjeni urad je po reorganizaciji občinske uprave, ki si jo je zamislil direktor Borut Novak, postal eden od najpomembnejših občinskih uradov. V njem so odgovorni za razvoj občine in vodenje investicij, med drugim za javljanje na razpise in pridobivanje evropskih sredstev. V njihovi pristojnosti so prav se naložbe, od občinskih cest dalje.

Zmanjšal kredibilnost

"Zaposlitev županovega bližnjega družinskega člana na izpostavljeno mesto v občinski upravi je odločitev, ki zmanjšuje kredibilnost Alojzija Muhiča kot župana," je prepričan Gregor Macedoni, občinski svetnik liste Gremo gor. Ob tem meni, da je Muhič s tako odločitvijo gotovo škodil tudi svoji hčeri, ki jo bo ne glede na njena znanja in izkušnje ter uspešnost dela vedno spremljal sum, da to delo opravlja zaradi svoje sorodstvene povezave.

Kot pravi Macedoni, na njeno zaposlitev dodatno slabo luč meče prav izbrano delovno mesto. "Spremenjena organizacija občinske uprave je omogočila več novih vodilnih mest. Ali so se te spremembe zgodile zaradi že tedaj načrtovanih novih zaposlitev?" se sprašuje Macedoni. Preoblikovanje občinske uprave je namesto prej devetih oddelkov prineslo 11 uradov.

Komentarjev 5
  • Kika 12:16 23.januar 2012.

    Joooooj, mene pa tako mori "slovenščina" v tem članku, Jerca, bo treba nazaj v osnovno šolo! Kako se napiše Novo Mesto? No, kako? Novo mesto? Novo Mesto? AAAAAAAAAAAAAA, groza!

  • mia 12:03 23.januar 2012.

    se pridružujem podgorki, v sloveniji dobiš službo samo preko vez.

  • allstarr111 09:31 23.januar 2012.

    Pa dejte možakarju mir, ker on sploh ni VEDEL