Slovenija
29 ogledov

Rdeči križ Slovenije: Primanjkuje stekleničk, plenic in mleka

policijska postaja Anže Petkovšek
Rdeči križ Slovenije nadaljuje z zbiranjem pomoči. Sprejemni center Brežice se ponovno polni, na mejnih prehodih Obrežje in Rigonce pa na vstop v državo čaka skupno okoli 800 migrantov.

Rdeči križ na vseh koncih Slovenije nadaljuje z zbiranjem pomoči. Centri RKS, kamor je mogoče dostaviti pomoč, so danes odprti do 15.ure.

Da je Slovenija spet priskočila na pomoč, pove podatek, da so samo v glavnem zbirnem centru v Ljubljani včeraj zbrali za dobro tono pomoči, kot so nam povedali, pa so še vedno zelo dobrodošli voda, sadje, energetski napitki in energetske tablice, toaletni papir, zobne ščetke ter pene za britje in britvice. Oblačil in obutve ne zbirajo. 

Brežice: Primanjkuje plenic, stekleničk in mleka

Po besedah tiskovne predstavnice RKS Mirjane Jarc, pa imajo njihovi prostovoljci še vedno največ dela na mejnem prehodu Obrežje - tam so med drugim postavili še dodatni šotor za pomoč beguncem - in v Zbirnem centru Brežice: "Zelo bomo veseli odej, otroških planic, stekleničk , mleka v prahu," sporoča Jarčeva in dodaja, da je sicer na tem območju na terenu okoli tristo njihovih prostovoljcev, ki med seboj zelo dobro sodelujejo.

Tistim, ki bi želeli pomagati s pripomočki, ki jim trenutno primanjkujejo na Obrežju in v Brežicah, Jarčeva svetuje, da te stvari prinesejo kar v zbirni center v Brežice, kjer je po besedah tiskovne predstavnice Policijske uprave Novo mesto Alenka Drenik trenutno 200 ljudi, na mejnih prehodih Obrežje in Rigonce pa na vstop v državo čaka skupno okoli 800 migrantov.

Od jutri dopoldne pa v skladišča ostalih 56 centrov RKS po Sloveniji. Danes bodo ti centri odprti do 15 ure. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Filipka 00:45 22.september 2015.

    Mislim, da je potrebno samo beguncem pokazati vrečke za smeti, pa bodo že pospravili za seboj... Sicer pa tisti, ki se zgražate nad smetmi za begunci verjetno še niste videli smeti, ki jih za seboj pustijo pijani študentje.

  • dragec 15:39 21.september 2015.

    SLO ksenofobi

  • Avatar praufo
    praufo 11:03 21.september 2015.

    Zakaj je pa to potrebno, če so pa tukaj samo za dan ali dva. Da ne govorimo o tem kako mečejo stran skoraj vse kar jim je podarjeno. Bodo že nemci poskrbeli za njih. Mar niso tja namenjeni ?