Slovenija
19 ogledov

Realna cena za "tiste čase"?

tone_vogrinec_por_zurnal24 Žurnal24 main
Apartma. Zdaj se primerljiva nepremičnina prodaja po skoraj dvakratni ceni.

“Nehajte me d..., jaz s tem nimam nič. Vam je jasno?” je pogovor z nami končal razburjen Tone Vogrinec, solastnik podjetja Tovo Trade. Zadnje naj bi januarja lani družini Kangler za 82 tisoč evrov prodalo apartma Bolfenk na Pohorju.

Realna cena?
Mnenje strokovnjakov
. Nepremičninski strokovnjaki, ki smo jih poklicali, pravijo, da je 82 tisočakov, ki naj bi jih Kangler nakazal v treh delih, kar realna cena za “tiste čase”.

Zdaj skoraj enkrat več
Naj spomnimo, da je bila ta nepremičnina ena izmed predmetov hišne preiskave pri županu Francu Kanglerju. Kriminalisti naj bi sumili, da je prodaja te nepremičnine po zelo nizki ceni del nagrade za to, da je občina Športnemu centru Pohorje dodelila koncesijo za izgradnjo in upravljanje pohorske vzpenjače.

Kriminalisti naj bi imeli podatke, da so se takšni apartmaji v času Kanglerjevega nakupa prodajali za občutno višjo ceno. S spleta pa je razvidno, da se v omenjenem naselju apartmaji enake velikosti, kot ga imajo Kanglerjevi, prav zdaj prodajajo tudi za 151 tisoč evrov. Vogrinec je dodal, da bi ga prodal tudi za več, če bi to dopuščal nepremičninski trg. “Seveda bi ga prodal dražje, vendar ni bilo interesenta. Nepremičninski trg se je sesul,” je pojasnil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.