Slovenija
27 ogledov

Rebolj je drugačnega mnenja

"Vse kaže, da se bodo podjetja Uni zrušila sama od sebe. Zato ne bo treba odpove Žurnal24 main
Dekanske volitve. Pravno mnenje v prid univerzi. Vse pritožbe že tretjič zavržene kot neutemeljene.

Maribor. Senatorji Univerze v Mariboru so na včerajšnji izredni seji kot neutemeljeno zavrgli že tretjo pritožbo, ki so jo prejeli glede dekanskih volitev na filozofski fakulteti. Odvetniška družba Vrečer, ki je pripravila pravno mnenje, piše, da ima vsak pravico voliti in da je bil postopek volitev pravilen. Opozicijska kandidata Darko Friš in Božidar Kante pa menita, da bi se zdajšnji dekan Marko Jesenšek pri volitvah moral izločiti.

Jih bo razveljavil Rebolj?

Pravna mnenja so različna. V drugih primerih se zakon o upravnih postopkih ne tolmači točno tako,” pravi novi rektor Danijel Rebolj. Ta ne izključuje možnosti, da bi po nastopu funkcije sam razveljavil dekanske volitve. “Ravnal bom zakonito, kaj bo rezultat tega, pa še ne bi govoril. Res pa je, da noben od kandidatov na akademskem zboru ni dobil večine,” dodaja Rebolj. Jesenšek pa zaplete komentira kot slabost za delo na fakulteti, saj so “vse moči zdaj usmerjene v neproduktivno delo”, namesto da bi se ukvarjali s programi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.