Slovenija
25 ogledov

Rebolj popravlja krivice

Rebolj pravi, da so spremembe pri habilitacijah posledica neskladij med statutom Žurnal24 main
UM. Senatorje moti rektorjevo ravnanje. Ta meni, da dela zakonito.

“Če bo razveljavljanje sklepov senata praksa tudi v bodoče, nimamo tu kaj iskati,” je bil Andrej Predin, dekan fakultete za energetiko, jasen na ustanovni seji senata Univerze v Mariboru (UM). Novi rektor Danijel Rebolj je namreč sklepe prejšnjega senata o novem statutu razveljavil, preden se je o tem izrekel upravni odbor. Ker menijo, da je to nedopustno, so prejšnjo sejo obstruirali dekani Marko Jesenšek, Marko Ferjan, Peter Kokol, Željko Knez in Andrej Predin. “Dolžnost rektorja je, da skrbi za zakonitost postopkov, in tu manjka mnenje sindikata. Sploh pa je senat razpravljal in glasoval o spremembah, preden jih je imel formalno zapisane,” je poudaril Rebolj.

Habilitacije na začetek
To pa ni edina poteza, ki je zmotila senatorje. Rebolj je v vnovičen postopek vrnil tudi habilitacijo Jureta Marna, novega glavnega tajnika, ki ima zaradi tega z UM odprte tožbe. “Ena od nalog, ki sem si jih zadal, je popraviti krivico. Bile so napake v postopku,” je dejal Rebolj. Zato naj bi že pozval tudi druge profesorje, med njimi Andreja Fištravca, ki je zaradi nepravočasne habilitacije prav tako izgubil službo na UM, naj se odzovejo.

Ker obe temi nista bili na dnevnem redu, rektor o njiju ni bil pripravljen razpravljati, bo pa v dveh tednih sklical izredno sejo senata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.