Slovenija
43 ogledov

Rebolj: Slabše ne more biti

(Foto: null) Žurnal24 main
Predčasne volitve. Moravčani bodo v nedeljo izvolili nove člane občinskega sveta.
Mislim, da zaradi referenduma ne bo večjega obiska, kvečjemu bi lahko bil manjši. Po navadi pa so pri nas volišča zelo dobro obiskana.
Martin Rebolj, župan Moravč

Moravče. V Moravčah bodo v nedeljo hkrati z referendumom o malem delu potekale tudi predčasne volitve članov občinskega sveta, in sicer se za 14 mest poteguje 76 kandidatov z osmih list oziroma strank. Kot je znano, je sedem moravških svetnikov iz vrst koalicije januarja odstopilo, saj so ocenili, da zaradi blokade opozicijskih svetnikov ne morejo delati.

Župan Martin Rebolj pravi, da je optimističen: “Kakorkoli se bo obrnilo, pričakujem, da bo stanje v občinskem svetu takšno, da se bo dalo normalno delati.” Novi občinski svet bo najprej imel dve nalogi, pravi, in sicer sprejem proračuna ter pospešeno gradnjo vrtca, ki naj bi oktobra sprejel okoli 70 otrok. Občina se zdaj financira po dvanajstinah, a to po Reboljevem mnenju “ni nobena tragika”, saj so proračun v preteklosti pogosto sprejemali “konec marca ali konec aprila, tudi junija”.

Občinske volitve bodo Občino Moravče stale okoli 20 tisoč evrov, ocenjuje župan. “Za referendum ne vem, ker so stroški državni; za celotno področje tudi ni občinska, ampak okrajna volilna komisija, zato je težko reči,” pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.