Slovenija
1 ogledov

Recesija jim gre na roko

Čeprav so na gradbišču Eda centra šele pred kratkim prišli do točke 0.0, so zgra Žurnal24 main
Zanimanje za prostore v Eda centru je trikrat večje od ponudbe.

Na gradbišču Eda centra, ki ga podjetje Euroinvest gradi v središču mesta, so delavci že končali gradbena dela na podzemni garažni hiši in začeli graditi prve tri nadzemne etaže, namenjene trgovskemu delu. Sledilo bo osem etaž poslovnopisarniškega dela in gornja tri nadstropja s 35 stanovanji.

 

Eda center

V številkah. Šestdeset metrov visoko poslovno stavbo s 425 parkirnimi prostori pod zemljo in 14 tisoč kvadratnimi metri uporabnih površin v 16 nadstropjih nad njo so začeli graditi maja lani. Do konca leta naj bi naredili prve tri etaže, celoten objekt pa naj bi bil končan do septembra 2010.

Vodja marketinga pri Euroinvestu Simon Klaut je pojasnil, da je zaradi recesije res težje pridobivati finančne vire, ki so tudi dražji, po drugi strani pa so se gradbena dela pocenila za 40 odstotkov.

''S tega vidika nam gre recesija na roko. Poznavalci pravijo, da se nikoli več ne bo gradilo tako poceni,''
je povedal Klaut in dodal, da je bila celotna naložba v Eda center sprva ocenjena na 38 milijonov evrov, zaradi omenjene pocenitve gradbenih del pa se je že pocenila na 31,5 milijona evrov.

Tudi bojazen, da bodo za trgovske in poslovne prostore težko našli interesente, je odveč, saj imajo, tako Klaut, trikrat več povpraševanja kot ponudb.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.