Slovenija
0 ogledov

Recesija kuri nafto

Gospodarska rast bo prihodnje leto 3.1, so napovedali na Umarju, ki ga vodi Bošt Žurnal24 main
Kriza prinaša številne možnosti, a izkoristili jih bodo le drzni.

Odgovor na vprašanje številnih ljudi, kdaj bo konec krize, ni jasen. “Pričakujemo, da se razmere na finančnih trgih ne bodo tako hitro uredile,” odgovarjajo pri Volksbank. Andraž Grahek iz KD Group pa upa, da bo trg v enem letu našel in postopno oblikoval podporo. Časovno opredeliti, kdaj bo krize dejansko konec, pa si ne drzne nihče, saj bi šlo, kot pravijo, le za ugibanje.
 
Predsednica uprave SKB pa je nedavno dejala: “Kot je videti, bo leto 2009 eno od težjih, vendar je treba gledati z optimizmom.” Zato o najbolj črnem scenariju, da bi kriza lahko trajala tudi desetletje, ne razmišlja nihče.

 

Denar na banke

Depoziti. Obrestne mere za depozite bodo še naprej rasle, pravijo poznavalci bančnega trga. A pri tem poudarjajo, da le kratkoročno. Evropska centralna banka naj bi višanja sredi naslednjega leta upočasnila..


Počakajte z nakupom

S prihodom krize smo v tretjem četrtletju prvič po letu 1995 v Sloveniji dočakali pocenitev stanovanj. Cene so padle za približno pet odstotkov, nepremičninski poznavalci pa opozarjajo, da bodo cene padale še naprej. Nakup nepremičnine zato odložite, če je le možno.

Na vsake štiri en zastonj

Cena za sod nafte se je več kot prepolovila. Liter bencina ali dizla zdaj sicer ne stane pol manj kot lani, a je pocenitev več kot opazna. Za poln 50-litrski rezervoar odštejete v povprečju več kot deset evrov manj. To pomeni, da je pri petih točenjih eno zastonj.

Delniška razprodaja

Borzniki opozarjajo, da so delnice ovrednotene rekordno nizko. Če njihovo vrednost primerjamo z lani, je zagotovo čas za nakup, pravijo borzniki. A naj vas posvarimo, da utegnejo delnice še pasti; pred tem nas vedno posvari Robert Kleindienst iz NLB Skladov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.